Sports Βusiness

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος αθλητής στη λίστα του Forbes; Μα φυσικά ο Μάικλ Τζόρνταν!

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος αθλητής στη λίστα του Forbes; Μα φυσικά ο Μάικλ Τζόρνταν!

Ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, δεν γινόταν να μην προσθέσει στο βιογραφικό του ακόμη μία διάκριση. Αυτή τη φορά όχι στο μπάσκετ όμως, αφού βρέθηκε ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής σύμφωνα με το Forbes.

Κάθε φορά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί κάποιος στη λίστα του Forbes που περιλαμβάνει τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως ο έξι φορές πρωταθλητής στο NBA, Μάικλ Τζόρνταν το κατάφερε.

Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη φορά που επαγγελματίας αθλητής συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους και συγκεκριμένα στο νούμερο «379».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άκρως επιτυχημένης πορείας του «Air Τζόρνταν» στους Σικάγο Μπουλς, κέρδισε γύρω στα 90 εκατομμύρια δολάρια, όμως αυτό που τον «εκτόξευσε» είναι οι κινήσεις του μετά το πέρας αυτής.

Το όνομα του καλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Nike και φυσικά τα αθλητικά παπούτσια (και όχι μόνο) που φέρουν το όνομά του. Υπολογίζεται ότι μόνο την περασμένη χρονιά το κέρδος που έλαβε από τις πωλήσεις άγγιξε τα 260 εκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία, όμως, του έξι φορές πρωταθλητή, «εκτοξεύτηκε», όταν αναμείχθηκε με την ιδιοκτησία των Σάρλοτ Χόρνετς. Για 13 ολόκληρα χρόνια ήταν ο άνθρωπος από τα χέρια του οποίου περνούσαν όλες οι αποφάσεις της ομάδας του NBA κι εκείνος που ανέβασε στα ύψη την αγοραστική της αξία.

Μάλιστα, όταν φέτος αποφάσισε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του μερίδιού του, η αξία του συλλόγου είχε ανέβει σχεδόν 17 φορές από όταν εκείνος αποφάσισε να τον αγοράσει.

Το 2010, ο Τζόρνταν πλήρωσε 276 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει δικούς του τους Χόρνετς και τον Αύγουστο του 2023 κατάφερε να τους πουλήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια!

Έτσι εξηγείται η εμφάνισή του στην περίφημη λίστα, αφού ο πρώην NBAer έχει δικαιωθεί με τις επαγγελματικές του κινήσεις μετά την καριέρα του ως αθλητής, κάτι που δεν συμβαίνει εξάλλου και τόσο συχνά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0