Sports Βusiness

Κι όμως ο Γιόκιτς είναι ο μόνος MVP τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς το δικό του παπούτσι!

Κι όμως ο Γιόκιτς είναι ο μόνος MVP τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς το δικό του παπούτσι!

Όλοι οι MVP από την εποχή του Κόμπι Μπράιαντ είχαν το δικό τους παπούτσι φτιαγμένο με την υπογραφή τους εκτός από ποιον άλλον; Μα φυσικά τον αντιεμπορικό Νίκολα Γιόκιτς.

Οι περισσότεροι σταρ του NBA συνηθίζουν να λανσάρουν το δικό τους παπούτσι ειδικά από τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν «γεφύρωσε» με επαναστατικό τρόπο τα αθλητικά σνίκερς με το μπάσκετ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών έχουν συνεργαστεί με κάποια γνωστή εταιρεία κυκλοφορώντας μάρκες που ήδη υπάρχουν απλά με τον δικό τους αποκλειστικό σχεδιασμό, όπως τα γνωστά Jordan 13 του Ρέι Άλεν, τα Jordan 11 του Κρις Πολ ή την συλλογή του Κόμπι από τον Ντεμάρ Ντερόζαν.

Απ’ όταν ο «Μπλακ Μάμπα» κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη  το 2008 όλοι οι νικητές που ακολούθησαν έχουν συνεργαστεί με εταιρείες - κολοσσούς για να κυκλοφορήσουν το αποκλειστικά δικό τους αθλητικό παπούτσι. Έτσι έπραξε και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντέρικ Ρόουζ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Στεφ Κάρι, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο μόνος που δεν έχει… ακολουθήσει είναι ο Νίκολα Γιόκιτς.

Φυσικά, ο «Τζόκερ» έχει τα δικά του αποκλειστικά Nike Air Zoom G.T. Jump, όμως δεν του έχει προταθεί να δημιουργήσει εξ’ αρχής το αθλητικό παπούτσι που θα φέρει την υπογραφή του όπως συνέβη στους προηγούμενους κατόχους του MVP βραβείου.

Ο προηγούμενος παίκτης που είχε βρει την ίδια… τύχη ήταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι το 2007.

Ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του έχοντας κερδίσει μόλις το πρωτάθλημα με τους Νάγκετς ενώ στο βιογραφικό του μετράει δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική περίοδο του NBA και ένα MVP τελικών. Αυτό δείχνει πως το αξίζει σίγουρα και με το παραπάνω.

Βέβαια, δεν συνηθίζεται από τους ψηλούς να… πουλάνε τόσο συχνά αθλητικά παπούτσια εκτός κι αν αυτός είναι ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Η αθλητικότητα από την οποία δεν διακατέχονται στο μεγαλύτερο τους ποσοστό οι σέντερ δεν βοηθάει στο να δεχτούν τόσες προτάσεις με αθλητικές εταιρείες, όμως η τεχνική τους κατάρτιση σίγουρα… περισσεύει.

Βέβαια, η ιστορία του underdog που ακολουθεί τον Νίκολα Γιόκιτς θα μπορούσε να είναι αρκετή για μια ξεχωριστή συνεργασία, όμως δεν αποκλείεται και ο ίδιος ο «Τζόκερ» να μην ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Καθόλου απίθανο για τον παίκτη που μόλις κατέκτησε το πρωτάθλημα είχε μυαλό μόνο για το πότε θα επέστρεφε στην πατρίδα του, την Σερβία.

photo credits: Clutch Points

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0