Sports Βusiness

Η Λίβερπουλ… αντεπιτίθεται: Νέοι χορηγοί, περισσότερα έσοδα και το μέλλον της διασφαλίζεται (video)

Η Λίβερπουλ… αντεπιτίθεται: Νέοι χορηγοί, περισσότερα έσοδα και το μέλλον της διασφαλίζεται (video)

Κλείνει την μία συμφωνία μετά την… άλλη. Η Λίβερπουλ βρίσκει νέους χορηγούς σε κάθε λογής πόστο στον σύλλογο, αυξάνει τα έσοδά της και φροντίζει να μην χρειαστεί να κινδυνέψει ξανά οικονομικά.

Η Λίβερπουλ πέρασε… άσχημα οικονομικά στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και η FSG που ήρθε και την αγόρασε, εξόφλησε σχεδόν όλα τα χρέη του συλλόγου.

Η περίοδος του covid, όμως, επανέφερε μερικά ζητήματα και σε συνδυασμό με την έλλειψη των χρημάτων του Champions League φέτος και το καλοκαιρινό… rebuild στην μεσαία γραμμή, οι «ρεντς» χρειάστηκε να φέρουν περισσότερα έσοδα ώστε να καλύψουν τις ζημίες.

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς ανακοινώνουν την μία επικερδή εμπορική συμφωνία μετά την… άλλη. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την χρονική περίοδο έχουν υπογράψει με τρεις νέους χορηγούς, οι οποίοι αυξάνουν κατά ένα βαθμό τον τζίρο της ομάδας.

Η αρχή έγινε με την Google Pixel, ακολούθησε η Peloton, ενώ η τρίτη κατά… σειρά είναι η UPS. Όλες οι εταιρείες μετατρέπονται σε συνεργάτες της Λίβερπουλ, καμία δηλαδή εκ των τριών δεν αποτελεί κάποιον νέο βασικό χορηγό της, κι όμως τα χρήματα που υπολογίζεται ότι θα λάβει η αγγλική ομάδα ξεπερνάνε συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι «κόκκινοι» δεν βγαίνουν κερδισμένοι… μόνο οικονομικά. «Υπάρχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα με τις συμφωνίες που κάνουμε, υπό την έννοια ότι θα μας βοηθήσουν και στην αλληλεπίδραση και την επαφή με τους οπαδούς μας σε όλον τον κόσμο», ανέφερε ο CEO του συλλόγου, Μπίλι Χόγκαν, πρόσφατα στο The Athletic.

Η Λίβερπουλ θα ενισχύσει τη διανομή της και το μάρκετινγκ της σε όλους τους τομείς, μεγαλώνοντας παράλληλα και τη φήμη της παγκοσμίως…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0