Sports Βusiness

To top 10 των κορυφαίων προπονητών που έχουν γούστα… ακριβά (video)

To top 10 των κορυφαίων προπονητών που έχουν γούστα… ακριβά (video)

Το Transfer News αποκάλυψε τα ονόματα των δέκα προπονητών που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές στη διάρκεια της καριέρας τους. Σε αυτή τη λίστα, με πρώτο και καλύτερο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κανείς από τους κορυφαίους coaches δεν έχει πέσει κάτω από το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου!  

Το να είσαι ένας επιτυχημένος προπονητής προϋποθέτει το να έχεις και ικανότητες που τις περισσότερες φορές είναι έμφυτες. Η ευστροφία και η διορατικότητα είναι δύο από αυτές, ωστόσο πολλές φορές δεν αρκούν.

Μπορεί τα χρήματα να μην είναι αναγκαία ώστε να κερδίσει μία ομάδα τίτλους, όπως άλλωστε έχει πει ο αξεπέραστος Γιόχαν Κρόιφ, δίνουν όμως μια ευχέρεια στον εκάστοτε τεχνικό ώστε να διαμορφώσει το ρόστερ του όπως εκείνος θέλει, χωρίς περιορισμούς.

Το Transfer News αποκάλυψε τη λίστα με τους δέκα προπονητές, οι οποίοι έχουν ξοδέψει τα μεγαλύτερα ποσά σε παίκτες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Όλοι έχουν υπερβεί το ένα δις, και ως πιο… σπάταλος έχει αναδειχθεί ο κορυφαίος στο είδος του, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ισπανός έχει υπάρξει manager σε τρεις ομάδες έως τώρα. Ξεκίνησε από την Μπαρτσελόνα το 2008, στη συνέχεια ανέλαβε την Μπάγερν και από το 2016 έως και σήμερα είναι το… αφεντικό στη Μάντσεστερ Σίτι. Στη διάρκεια της καριέρας του ως προπονητής, έχει ξοδέψει συνολικά 2,04 δισεκατομμύρια εύρω!

Η μεγαλύτερη «δαπάνη» φαίνεται να έχει γίνει στους citizens καθώς, οι πέντε ακριβότεροι παίκτες του αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Τζακ Γκρίλις έχει κοστίσει το περισσότερο από όλους, με το ύψος της μεταγραφής του να αγγίζει τα 117 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τον Πεπ, σειρά έχει ο τεχνικός της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο. Δύο φορές κάτοχος του Champions League και τρεις της Premier League, ο 60χρονος πλέον Πορτογάλος έχει αγοράσει παίκτες έναντι του συνολικού ποσού του 1,86 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ένας παίκτης που αποτελεί πρόσωπο των ημερών, ο Πολ Πογκμπά, είναι η ακριβότερη μεταγραφή που έχει κάνει, με τον Γάλλο μέσο να έχει κοστίσει στους «κόκκινους διαβόλους» το ποσό των 105 εκατομμυρίων, το 2016.

pogba.png

Ο Κάρλο Αντσελότι, για πολλούς ο GOAT της προπονητικής, βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με.. σκορ 1,69 δισεκατομμύρια. Έχοντας καθίσει στην άκρη του πάγκου των καλύτερων ομάδων, στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα στην οποία έχει τσιγκουνευτεί λιγότερο, με την πιο κοστοβόρα αγορά του να είναι και εξαιρετικά πρόσφατη.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ ήδη έχει αρχίσει να δικαιώνει τη «Βασίλισσα», η οποία κατέβαλε στη Ντόρτμουντ το ποσό των 103 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του 19χρονου Άγγλου.

jude.png

Τέταρτος βρίσκεται ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ίσως αποτελεί έκπληξη το ότι ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται τόσο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα. Κατά τη θητεία του όμως στη Γιουβέντους (2014-2019, 2021-σήμερα) έχει ξοδέψει ένα τεράστιο κεφάλαιο σε παίκτες, με τα περισσότερα χρήματα να έχουν δοθεί φυσικά για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018, έναντι 117 εκατομμυρίων. Συνολικά τα έξοδά του ανέρχονται στα 1,4 δις!

Τη θέση Νο.5 συμπληρώνει ο αναμορφωτής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των «ροχιμπλάνκος» το 2011. Οι ακριβότερες μεταγραφές της καριέρας του αφορούσαν αποκλειστικά παίκτες των Ισπανών, με τον Ζοάο Φέλιξ να του έχει κοστίσει το περισσότερο (128 εκατομμύρια).

Οι Μανουέλ Πελεγκρίνι και Τόμας Τούχελ βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση της λίστας αντίστοιχα. Ο Χιλιανός coach ήταν αυτός που έφερε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη «Βασίλισσα» το 2009 και έως τώρα αυτός αποτελεί τον ακριβότερο παίκτη που αγοράστηκε από τον 69χρονο. Έχει ξοδέψει συνολικά 1,2 δις με τον Γερμανό τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου να πλησιάζει με 1,19!

Ο 50χρονος όσο βρισκόταν στον πάγκο της PSG, πραγματοποίησε τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ, με 180 εκατομμύρια το 2018.

pellegrini_1.jpg

Αντόνιο Κόντε και Μαουρίσιο Ποτσετίνο είναι στη θέση 8 και 9 της κατάταξης. Το deal για τον Ρομέλου Λουκάκου το 2019, όχι μόνο κόστισε πολύ στην Ίντερ, αλλά αποτελεί ρεκόρ ποσού που ο 54χρονος Ιταλός έχει ξοδέψει στην πολυετή καριέρα του. Όσον αφορά τον τωρινό τεχνικό της Τσέλσι, τη φετινή χρονιά πραγματοποίησε την ακριβότερη μεταγραφή παίκτη στην ιστορία της Premier League, αυτή του Μόισες Καϊσέδο, που έβαλε στα ταμεία της Μπράιτον το ποσό των 113 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη δεκάδα συμπληρώνει η μεγαλύτερη μορφή των «reds», ο Γιούργκεν Κλοπ. Με συνολικό κόστος μεταγραφών που αγγίζει τα 1,13 δισεκατομμύρια, ο Γερμανός προπονητής έχει ένα ρόστερ στη Λίβερπουλ γεμάτο πανάκριβους παίκτες με κορυφαίο τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που το 2018 τους κόστισε σχεδόν 85 εκατομμύρια. Ο ίδιος μάλλον δικαιώθηκε για το… ακριβό γούστο του, μετά την κατάκτηση του UCL και της Premier League και αναμένεται να δούμε αν και τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα (π.χ. Σόμποσλαϊ και Μακάλιστερ) θα βγάλουν τα λεφτά τους.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

  

  

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0