Sports Βusiness

Οι ακριβότεροι της φετινής Super League: «Ερυθρόλευκο» Top-10, με... πινελιές από Λιβάι, Αράο και Κωνσταντέλια! (video)

Οι ακριβότεροι της φετινής Super League: «Ερυθρόλευκο» Top-10, με... πινελιές από Λιβάι, Αράο και Κωνσταντέλια! (video)

Τα δέκα ακριβότερα «περιουσιακά στοιχεία» της Stoiximan Super League 2023/24, είναι υπόθεση τεσσάρων ομάδων και κατά 60%, του Ολυμπιακού!

Σχετικά Άρθρα

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και μέχρι να «ανοίξει» ξανά τον Ιανουάριο του 2024, τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων διαμορφώθηκαν κατά μεγάλο βαθμό. Εκτός κι αν κάποιος σύλλογος αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ελεύθερου ποδοσφαιριστή, έως τις 30/09.

Και να το πράξει, πάντως, μόνο οι Ντε Χέα και Λίνγκαρντ, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στη συγκεκριμένη λίστα, μιας και κοστολογούνται στα 13 και 8 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Με τα νυν δεδομένα, λοιπόν, το Top-10 των ακριβότερων ποδοσφαιριστών της Stoiximan Super League, είναι υπόθεση μόνο τεσσάρων ομάδων: του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Και για να είμαστε ακριβείς, κυρίως των «ερυθρολεύκων», αφού από τους δέκα παίκτες της λίστας, οι έξι είναι δικοί τους!

Συγκεκριμένα, στην κορυφή βρίσκεται ο Ντάνιελ Ποντένσε, με χρηματιστηριακή αξία, βάσει Transfermarkt, στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις συμπληρώνουν οι Γκουστάβο Σκάρπα και Μαντί Καμαρά, με 10 εκατ. ευρώ αξία έκαστος.



Με 8 εκατ. ευρώ ακολουθεί ο Μάρκος Αντόνιο του ΠΑΟΚ, ο τρίτος και τελευταίος δανεικός της λίστας, ενώ το Top-5 συμπληρώνεται ξανά από παίκτη του Ολυμπιακού: τον Σαντιάγο Έσε.

Η ΑΕΚ «εκπροσωπείται» από τον Λιβάι Γκαρσία (7 εκατ. ευρώ), ενώ ο Παναθηναϊκός από τον Γουίλιαν Αράο (6 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, ιδιαίτερα μνεία αξίζει να γίνει στον Γιάννη Κωνσταντέλια, που από τις 400.000 ευρώ της περσινής σεζόν, έχει ανεβάσει την αξία του κατά 1400% (!) και πλέον, κοστολογείται στα 6 εκατ. ευρώ. Όσα και ο Γιώργος Μασούρας, ο έτερος Έλληνας της λίστας.



Αναλυτικά το Top-10
:

  1. Ντάνιελ Ποντένσε - Ολυμπιακός (δανεικός από Γουλβς), 20 εκατ. ευρώ
  2. Γκουστάβο Σκάρπα - Ολυμπιακός (δανεικός από Νότιγχαμ Φόρεστ), 10 εκατ. ευρώ
  3. Μαντί Καμαρά - Ολυμπιακός, 10 εκατ. ευρώ
  4. Μάρκος Αντόνιο - ΠΑΟΚ (δανεικός από Λάτσιο), 8 εκατ. ευρώ
  5. Σαντιάγο Έσε - Ολυμπιακός, 8 εκατ. ευρώ
  6. Λιβάι Γκαρσία - ΑΕΚ, 7 εκατ. ευρώ
  7. Γιάννης Κωνσταντέλιας - ΠΑΟΚ, 6 εκατ. ευρώ
  8. Πεπ Μπιέλ - Ολυμπιακός, 6 εκατ. ευρώ
  9. Γουίλιαν Αράο - Παναθηναϊκός, 6 εκατ. ευρώ
  10. Γιώργος Μασούρας - Ολυμπιακός, 6 εκατ. ευρώ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0