Sports Βusiness

Η πτώση συνεχίζεται: Οι Γκλέιζερς μένουν, η Γιουνάιτεντ δεν πωλείται και η ζημιά έφτασε το μισό δις!

Η πτώση συνεχίζεται: Οι Γκλέιζερς μένουν, η Γιουνάιτεντ δεν πωλείται και η ζημιά έφτασε το μισό δις!

Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πουληθεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα που εξακολουθεί να παραμένει στην κατοχή των Γκλέιζερς, τα αποτελέσματα είναι φανερά. Και μεγαλύτερη απόδειξη από το αρνητικό ρεκόρ των μετοχών του συλλόγου, αναμφίβολα δεν υφίσταται…

«Σοκαριστική» πτώση των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η αξία τους έπεσε έως και 21%. Τι σημαίνει αυτό; Πως η χρηματιστηριακή «χασούρα» έγκειται σε περισσότερα από 550 εκατομμύρια λίρες.

Συζητάμε για τον ορισμό μίας επιχειρηματικής κρίσης, την οποία άπαντες βασίζουν στους Γκλέιζερς και στο γεγονός πως δεν επέλεξαν να πουλήσουν τον σύλλογο, είτε στον πιο πλούσιο Βρετανό, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, είτε στον Σεΐχη Μανσούρ, που ανέβασε την προσφορά του μέχρι και στα έξι δισεκατομμύρια λίρες.

Οι ισχυροί άνδρες των «κόκκινων διαβόλων» όμως, ζητούσαν από επτά μέχρι 10 δισεκατομμύρια και από τη στιγμή που επέλεξαν να ακυρώσουν κάθε λογής πρόταση, το αντίκτυπο ήταν ολότελα αρνητικό.

Η εξέλιξη αυτή έφερε τον καταποντισμό της τιμής της μετοχής του κλαμπ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Τζέικομπς Μπεν, να αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ εδώ και 11 χρόνια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0