Sports Βusiness

Το «τερμάτισαν» οι Σαουδάραβες: Ίδρυσαν αεροπορική εταιρεία… χωρίς αεροπλάνα και γίνονται χορηγοί της Τσέλσι

Το «τερμάτισαν» οι Σαουδάραβες: Ίδρυσαν αεροπορική εταιρεία… χωρίς αεροπλάνα και γίνονται χορηγοί της Τσέλσι

Οι Σαουδάραβες το πήγαν σε… άλλο επίπεδο! Ο επενδυτικός όμιλος της χώρας έφτιαξε μία αεροπορική εταιρεία… δίχως να πετάνε αεροπλάνα, σκοπεύει να γίνει χορηγός της Τσέλσι και αποσκοπεί μέσω αυτής να «χτυπήσει» τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Σχετικά Άρθρα

Η επιρροή της Σαουδικής Αραβίας στο χώρο του ποδοσφαίρου γίνεται ολοένα και πιο… αισθητή. Μετά τα όσα συνέβησαν, όμως, στη μεταγραφική περίοδο και τα άπλετα χρήματα που δαπάνησαν, φαίνεται πως δεν σκοπεύουν να σταματήσουν.

Ο επενδυτικός όμιλος PIF, στον οποίο ανήκει η Νιούκαστλ και οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας από την Μέση Ανατολή, ίδρυσε μία αεροπορική εταιρία, την Riyadh Air, με σκοπό να επεκτείνει την παρουσία της στο άθλημα. Έχει ήδη γίνει ένας εκ των χορηγών της Ατλέτικο Μαδρίτης και σύντομα θα γίνει και της… Τσέλσι, εκπληρώνοντας τον απώτερο σκοπό της.

ronaldo_1.jpg

Ο Πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιλ Σαλμάν, ανακοίνωσε τον σχηματισμό της Riyadh Air τον Μάρτιο του 2023, χωρίς ακόμη και να έχει υπάρξει κάποια καταγεγραμμένη πτήση, ενώ κάτι τέτοιο δεν υπολογίζεται να είναι στα πλάνα της μέχρι τουλάχιστον και το 2025, σύμφωνα με το The Athletic.

Απεναντίας, κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να γίνει ο νέος χορηγός στη φανέλα της Τσέλσι και οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη αρχίσει. Η εμφάνιση των «μπλε» για την ώρα είναι κενή και αναζητούν να αντικαταστήσουν το δίκτυο «3», με το οποίο συνεργαζόντουσαν πέρυσι.

chelsea_3.jpg

Οι Λονδρέζοι ψάχνουν μία πολυετή εμπορική συμφωνία, που θα αρχίσει από την σεζόν 2024/25. Οι πληροφορίες από την ίδια πηγή, αναφέρουν πως η πρόταση από τους Σαουδάραβες αγγίζει τα 75 εκατ. δολάρια ετησίως, συμπεριλαμβάνει και την γυναικεία ομάδα και στόχος της προσφοράς είναι να ανταγωνιστεί αυτή που διαθέτουν η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Εκείνες έχουν συμφωνίες με δύο άλλες αεροπορικές εταιρείες από την Μέση Ανατολή, την Emirates και την Etihad αντίστοιχα, και η Riyadh Air σκοπεύει να μπει… σφήνα ανάμεσά τους.

manchester_city.jpg

Η τιμή, βέβαια, μπορεί να κυμανθεί ανάλογα με αγωνιστικά μπόνους της Τσέλσι, όπως για παράδειγμα την παρουσία της εκ νέου στους ομίλους του UEFA Champions League, γεγονός που σημαίνει ότι αυτά μπορεί να γίνουν ακόμη περισσότερα…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0