Sports Βusiness

Η Σαουδική Αραβία χορηγός της La Liga, με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Η Σαουδική Αραβία χορηγός της La Liga, με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!
Το Super Cup της Ισπανίας δεν είναι, πλέον, ο μόνος «συνδετικός κρίκος» του ποδοσφαίρου της χώρας με τη Σαουδική Αραβία.
Το «μπάσιμο» της Σαουδικής Αραβίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο στις μεταγραφές αστέρων. Εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει μία σειρά από συνεργασίες, ειδικά από τη στιγμή που το πρότζεκτ τουρισμού, «Visit Saudi», μπήκε σε εφαρμογή.

Στο πλαίσιο αυτών, αποφάσισε να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συμφωνία της με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας.

Το Super Cup της χώρας άλλαξε φορμάτ από το 2020, μεταφέρθηκε και διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, με μοναδική εξαίρεση το 2021, που λόγω κορονοϊού, έγινε στη Σεβίλλη. Πλέον, οι δύο πλευρές απέκτησαν και νέα βάση συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία έγινε χορηγός της La Liga, δηλαδή της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου. Θα προσφέρει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ ανά έτος, για να διαφημίζεται μέσω των αγώνων της La Liga, ενώ υπενθυμίζεται ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της, η Ατλέτικο Μαδρίτης, θα έχει τη Riyadh Air, αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ως κύριο χορηγό της έως το 2026/27.

«Υπάρχει ισχυρή ιστορική σύνδεση μεταξύ La Liga και Σαουδικής Αραβίας. Για περισσότερα από 15 χρόνια οι αγώνες της La Liga ακολουθούνται από εκατομμύρια οπαδούς ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια, Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στην Ισπανία, καθώς και Ισπανοί παίκτες στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και τώρα στη Σαουδική Αραβία έχει περισσότερους από έξι επίσημους συλλόγους υποστηρικτών ομάδων της La Liga» ανέφερε η ανακοίνωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η συγκεριμένη συμφωνία της La Liga έρχεται για να ενισχύσει την προσπάθειά της να ξεπεράσει τα έσοδα των 200 εκατ. ευρώ τη φετινή σεζόν, μέσω χορηγιών. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται αυτή με την EA Sports, αλλά και με τις Puma, Microsoft, Mahou, BKT, El Corte Inglés και Allianz να ακολουθούν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0