Sports Βusiness

Τα deal της σεζόν: Ο Μαυροπάνος συμβάλλει στην κατάθεση του συμβολαίου του Έντεγκααρντ από την Άρσεναλ!

Τα deal της σεζόν: Ο Μαυροπάνος συμβάλλει στην κατάθεση του συμβολαίου του Έντεγκααρντ από την Άρσεναλ!

Ο Χάρι Κέιν είναι πλέον παίκτης της Μπάγερν Μονάχου. Ο Ντίνος Μαυροπάνος αναμένεται άμεσα να αποτελέσει τον νέο παίκτη της Γουέστ Χαμ. Ποιος είναι επωφελημένος σε αμφότερα deal; Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, η Άρσεναλ!

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει καταφέρει να κάνει η Άρσεναλ, με τον Χάρι Κέιν και τον Ντίνο Μαυροπάνο; Δύο ολότελα διαφορετικές περιπτώσεις για τους «κανονιέρηδες», με πλήρως – προφανώς – διαφορετική καριέρα.

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Και οι δύο έχουν περάσει από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και του Μικέλ Αρτέτα. Ο Χάρι Κέιν ξεκίνησε να «κλωτσά» το «τόπι» με τα χρώματα της Άρσεναλ και ο Ντίνος Μαυροπάνος αποτέλεσε τον 200ο και τελευταίο ποδοσφαιριστή που έκανε ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Αλσατού.

Συνεπώς, υπάρχει ένας τρόπος σύνδεσης μεταξύ τους. Ας ξεχωρίσουμε τώρα τις περιπτώσεις. Ο Κέιν αποτελεί και επίσημα πλέον, ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου. Αποφάσισε να αφήσει το Βόρειο Λονδίνο και να υπογράψει στην ομάδα του Τόμας Τούχελ, ταξιδεύοντας εκτός «Νησιού», για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτό το έπραξε έναντι 100 εκατομμυρίων.

Πώς μπαίνει τώρα στην κουβέντα η Άρσεναλ; Διότι σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, όταν ο Κέιν βρισκόταν στις ακαδημίες της, οι «κανονιέρηδες» φρόντισαν να του βάλουν ρήτρα μεταγραφής για το μέλλον, σε περίπτωση που αναχωρήσει εκτός Αγγλίας.

Αυτή φυσικά είχε ισχύει ακόμη, με την Άρσεναλ να παίρνει το 5% από τη μεταγραφή του Άγγλου στην Μπάγερν, σε ένα ποσό που ανέρχεται κοντά στα έξι εκατομμύρια, σε περίπτωση που ο Κέιν βάλει «τικ», σε όλους τους στόχους που έχουν οριστεί με την Μπάγερν Μονάχου. Πέντε εκατομμύρια δηλαδή σε κάθε περίπτωση, με ένα ακόμη να προστίθεται, αν συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, κατακτώντας – για πρώτη φορά στην καριέρα του – και κάποιο τρόπαιο.

Όσον αφορά τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος κατέγραψε 17 εμφανίσεις με την Άρσεναλ και έπαιξε για πρώτη φορά στην Premier League στο «Ολντ Τράφορντ», η τέως ομάδα του είχε φροντίσει, παραχωρώντας τον στην Στουτγκάρδη, να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης.

Άμεση συνέπεια αποτελεί το γεγονός πως αν η Γουέστ Χαμ, η οποία τον αγοράσει, δώσει κοντά στα 25 εκατομμύρια στους Γερμανούς για να τον αποκτήσει, η Άρσεναλ θα βάλει στα ταμεία της γύρω στα 1,7 εκατομμύρια λίρες.

Προσθέτοντας δηλαδή τα δύο αυτά «deal» της Άρσεναλ, φτάνουμε αθροιστικά, δίχως το μπόνους του Χάρι Κέιν, φτάνουμε στα 6,7 εκατομμύρια, με άμεση κατάθεση. Ένα εκατομμύριο περισσότερο δηλαδή, από όσα εισπράττει από τους Λονδρέζους ο αρχηγός τους, Μαρτίν Έντεγκααρντ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0