Sports Βusiness

Οικονομική «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό μετά την πρόκριση στα Play-Off του Champions League!

Οικονομική «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό μετά την πρόκριση στα Play-Off του Champions League!

Εκτός του τεράστιου αγωνιστικού θριάμβου, ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να «πανηγυρίσει» και για τα έσοδα που εξασφάλισε με την παρουσία του στα Play Off του Champions League.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η Μαρσέιγ οδηγείται απευθείας στους ομίλους του Europa League και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το… όνειρο για τα αστέρια του Champions League. Χρειάζεται ακόμη μια πρόκριση από την φάση των Play Off, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα, και αν αυτό επιτευχθεί τότε θα βρίσκεται στους ομίλους των… αστεριών.

Ο αποκλεισμός που πέτυχε κόντρα στη Μαρσέιγ μέσα στο Βελοντρόμ, αδιαμφισβήτητα έχει ιστορική σημασία για το σύλλογο. Δεν είναι όμως το μοναδικό του επίτευγμα αυτό. Από την παρουσία του και μόνο στα Play Off του Champions League έχει εξασφαλίσει συγκεκριμένα οικονομικά έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πετάξει εκτός διοργάνωσης την Μπράγκα τότε θα λάβει από την UEFA κάτι περισσότερο από 15.500.000 ευρώ, το οποίο είναι το bonus της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, καθώς έχει να… ανέβει μεγάλο δρόμο απέναντι στην πορτογαλική ομάδα.

Αυτό όμως που με βεβαιότητα θεωρείται δεδομένο, είναι το bonus που έχουν εξασφαλισμένο όλες οι ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, δηλαδή τα Play Off. Παναθηναϊκός και Μπράγκα λοιπόν, έχουν εξασφαλισμένα τα 5.000.000 από τη παρουσία τους στα Play Off, ποσό που θα πάρει δηλαδή η ομάδα που θα αποκλειστεί. Εκτός αυτού όμως, σίγουρη θα είναι και η παρουσία της στους ομίλους του Europa League όπου εκεί το ποσό της συμμετοχής είναι 3.630.000 ευρώ και επιπροσθέτως είναι τα έσοδα από τις νίκες και τις ισοπαλίες που θα καταφέρει να πετύχει η ομάδα (νίκη=630.000, ισοπαλία=210.000).

Ως συμπέρασμα, ακόμη και στην περίπτωση του αποκλεισμού από την Μπράγκα τα έσοδα που θα έχει ο Παναθηναϊκός ξεπερνάνε τα 8.630.000 ευρώ και φτάνουν κοντά στα 10 εκατομμύρια, συνυπολογίζοντας πάντα το Coefficient Ranking και το Market Pool. Είναι κατανοητό λοιπόν, πως ο θρίαμβος με βεβαιότητα είναι αγωνιστικός, αλλά είναι ξεκάθαρο πως και στο οικονομικό κομμάτι, η ομάδα έχει πολλά κέρδη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0