Sports Βusiness

Νεϊμάρ: Με συνολικό κόστος μεταγραφών στα 380 εκατομμύρια, πώς να μην είσαι ο ακριβότερος παίκτης όλων των εποχών;

Νεϊμάρ: Με συνολικό κόστος μεταγραφών στα 380 εκατομμύρια, πώς να μην είσαι ο ακριβότερος παίκτης όλων των εποχών;

Με τη μεταγραφή του στην Αλ Χιλαλ έναντι 90 εκατομμυρίων, ο Νεϊμάρ είναι και επίσημα ο ακριβότερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με το συνολικό ποσό που έχουν δαπανήσει οι τέσσερις ομάδες της καριέρας του για την απόκτησή του, να ξεπερνάει τα 300.000.000!

Και ο Νεϊμάρ στη Σαουδική Αραβία! Η Αλ Χιλάλ κατάφερε να πείσει τον 31χρονο σούπερ σταρ «δένοντάς» τον με συμβόλαιο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Είναι περιττό το να αναφέρουμε πως δεν σκέφτηκαν καθόλου τα χρήματα και έφτασαν να προσφέρουν στον άλλοτε φορ της Παρί έως και 160 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Παριζιάνοι γνώριζαν πως ο Νεϊμάρ ήθελε να φύγει εδώ και καιρό, βγήκαν ωστόσο αρκετά κερδισμένοι από το deal που έγινε με την χώρα της Ανατολής, λαμβάνοντας κάτι λιγότερο από 100 εκατ.για την πώλησή του.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Αλ Χιλάλ είναι μόλις η τέταρτη της ποδοσφαρικής του πορείας, ωστόσο ο ίδιος έχει καταφέρει κάτι ασύλληπτο: Το συνολικό κόστος που έχουν δαπανήσει οι ομάδες της καριέρας του για την αγορά του, ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ!  

Το 2013 η «Μπάρτσα» έδωσε στη Σάντος σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στην Βαρκελώνη, ενώ τον Αύγουστο του 2017, οι «μπλαουγκράνα» πούλησαν το Νεϊμάρ στην PSG έναντι ενός ποσού που έως τώρα δεν έχει ξεπεραστεί. Τα 222 εκατομμύρια που διέθεσαν οι Παριζιάνοι αποτελούν ακόμα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, το συνολικό κόστος των μεταγραφών του Βραζιλιάνου επιθετικού αγγίζει τα 380 εκατομμύρια! Ούτε οι Μέσι και Ρονάλντο έχουν καταφέρει να καταρρίψουν αυτό το ρεκόρ, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον είναι άπιαστο…

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0