Sports Βusiness

Το «ακριβό γούστο» της Μπάγερν: Οι Βαυαροί καταλαμβάνουν το top-5 των ακριβότερων μεταγραφών στη Bundesliga! (video)

Το «ακριβό γούστο» της Μπάγερν: Οι Βαυαροί καταλαμβάνουν το top-5 των ακριβότερων μεταγραφών στη Bundesliga! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου δεν… τσιγκουνεύεται καθόλου τα χρήματα όταν πρόκειται να αγοράσει παίκτες. Μετά την απόκτηση και του Χάρι Κέιν έναντι του ποσού-ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων, οι Βαυαροί έχουν πραγματοποιήσει τις πέντε ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Bundesliga!  

Η Μπάγερν «έστρωσε χρυσάφι» στα πόδια του Χάρι Κέιν προκειμένου να τον φέρει στο Μόναχο και παρά το ότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν πολύ, οι Βαυαροί τελικά τον απέκτησαν έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεταγραφή του Άγγλου φορ στους υπερ-πρωταθλητές Γερμανίας αποτελεί την ακριβότερη που έχει καταγραφεί στην Bundesliga, ξεπερνώντας αυτή του Ερναντές το 2019, που άγγιζε τα 80 εκατομμύρια. 

Οι πέντε πιό κοστοβόρες μεταγραφές στο γερμανικό πρωτάθλημα έχουν πραγματοποιηθεί από τη Μπάγερν Μονάχου μέσα στην τελευταία τετραετία!  


5) Λίροϊ Σανέ

Οι Βαυαροί απέκτησαν το Λίροϊ Σανέ τον Ιούλιο του 2020 από τη Μάντσεστερ Σίτι, καταβάλλοντας το ποσό των 49 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του 24χρονου τότε Γερμανού επιθετικού.

Πρόκειται για μία μεταγραφή που αν μη τι άλλο έβγαλε τα λεφτά της. Ο πρώην παίκτης των Citizens από τους πρώτους του μήνες στο Μόναχο κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χάνσι Φλικ και έκτοτε φοράει φανέλα βασικού στην πλειονότητα των ματς. 

Με τη φανέλα της Μπάγερν έχει πραγματοποιήσει 133 συμμετοχές σημειώνοντας 38 γκολ και 37 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 


4) Μινγκ - Τζάε Κιμ 

Ο Μινγκ-Τζάε είναι ένα από τα πρόσφατα αποκτήματα των Βαυαρών που ανακοινώθηκε από τον σύλλογο τον περασμένο Ιούλιο. Η μεταγραφή του κόστισε στην ομάδα του Τόμας Τούχελ 50 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ έως το 2028. 

Ο Γερμανός τεχνικός της Μπάγερν, μετά την έλευσή του είχε καταστήσει σαφές στη διοίκηση πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός θα φανεί χρήσιμος στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας του στη Νάπολι


3) Ματάις Ντε Λιχτ 

Αν και μόνο 24 χρόνων, ο Ντε Λιχτ έχει υπάρξει περιζήτητος σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κλαμπ. Ακόμα ένας παίκτης που έχει αναδειχθεί μέσω των ακαδημιών του Άγιαξ, το 2019 η Γιουβέντους τον έκανε δικό της έναντι σχεδόν 86 εκατομμυρίων ευρώ! 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη “βέκια σινιόρα” όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει, όχι μόνο δεν έκανε βήματα προόδου αλλά είδε και την αγοραστική του αξία να πέφτει.

Παρόλα αυτά, η Μπάγερν το καλοκαίρι του 2022 προσέφερε το ποσό των 67 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του, καθιστώντας τη μεταγραφή του Ολλανδού αμυντικού την τρίτη πιό ακριβή στην Bundesliga


2) Λούκας Ερναντές 

Ο Λούκας Ερναντές κόστισε στην Μπάγερν το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι την άφιξη του Κέιν στο Μόναχο παρέμενε η ακριβότερη μεταγραφή στο γερμανικό πρωτάθλημα. 

Ο τραυματισμός που υπέστη κατά τη διάρκεια του Γαλλία - Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 τον κράτησε εκτός γηπέδων για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. 

Η τελευταία του χρονιά με τη φανέλα της Μπάγερν έληξε κάπως άδοξα, με τον ίδιο να έχει αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας μόλις μία ασίστ. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του καθώς η ομάδα του Αλ Κελαϊφι διέθεσε το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του Γάλλου μπακ, που αφήνει το Μόναχο μετά από τέσσερα χρόνια έχοντας κερδίσει ένα Champions League και τέσσερα πρωταθλήματα Γερμανίας. 


1) Χάρι Κέιν 

Ο Κέιν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Τότεναμ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τα τρόπαια που επιθυμούσε εκεί. Ήρθε η στιγμή για τον 30χρονο πλέον κεντρικό επιθετικό να κάνει το ένα βήμα παραπέρα με τη Μπάγερν να του δίνει την ευκαιρία αυτή διαθέτοντας για εκείνον 100 εκατομμύρια ευρώ! 

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου αλλά και στην Bundesliga είναι γεγονός με τον Άγγλο φορ να είναι έτοιμος να αποδείξει το τι αξίζει, υιοθετώντας τη νοοτροπία του νικητή που χαρακτηρίζει τη νέα του ομάδα. 


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0