Sports Βusiness

Η Τσέλσι ουσιαστικά «έχτισε» γήπεδο στην Μπράιτον (video)

Η Τσέλσι ουσιαστικά «έχτισε» γήπεδο στην Μπράιτον (video)

Ό,τι διαθέτει η Μπράιτον «αστράφτει» στα μάτια της Τσέλσι, η οποία… ζηλεύει και θέλει να το κάνει δικό της. Και κάπως έτσι, οι «γλάροι» απόσβησαν την επένδυση που είχαν κάνει στο παρελθόν για να κατασκευάσουν το γήπεδο τους, μέσα σε… 12 μήνες.

Οι αγοραπωλησίες της Μπράιτον δείχνουν τον «δρόμο» της επιτυχίας στις υπόλοιπες ομάδες της Premier League και η συνεργασία που φαίνεται να έχει δημιουργήσει με την Τσέλσι έχει… καρποφορήσει. Η ανοδική πορεία που έχεο συστηματικά και οι καλές εμφανίσεις των παικτών της, έφεραν αρκετούς από αυτούς στο «στόχαστρο» των «μπλε».

Οι Λονδρέζοι βρήκαν… χρυσάφι στη νότια ακτή της Αγγλίας και αμέσως έσπευσαν να το αγοράσουν και φυσικά η τιμή του ήταν… τσουχτερή. Ο Γκρέιαμ Πότερ ήταν ο πρώτος που εντάχθηκε στο κλαμπ, με τον Τοντ Μπόελι να δίνει 22 εκατ. λίρες  για να αποκτήσει αυτόν και τους βοηθούς του.

Μαζί του το περασμένο καλοκαίρι, η Τσέλσι πήρε και τον Μαρκ Κουκουρέγια (65 εκατ. λίρες), έναν παίκτη που είχε ξεχωρίσει υπό της οδηγίες του 48χρονου τεχνικού. Παρ’ όλα αυτά, μερικούς μήνες αργότερα ο μεν έχει απολυθεί, ενώ ο δε έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.

Πιο πρόσφατη προσθήκη ήταν αυτή του Ρόμπερτ Σάντσεθ, με την πρόταση των 25 εκατ. λιρών να επαρκεί, ώστε οι «μπλε» να έχουν έναν καινούργιο υπερασπιστή της εστίας τους. Όλες αυτές οι κινήσεις κόστισαν συνολικά 112 εκατ. λίρες στην Τσέλσι, αρκετά περισσότερες δηλαδή απ’ όσες είχε ξοδέψει η Μπράιτον στο παρελθόν για να κατασκευάσει το γήπεδο της το 2011 (93 εκατ. λίρες).

Και με την πιθανότητα οι δύο σύλλογοι να πραγματοποιήσουν άλλη μία μεταβίβαση ποδοσφαιριστή μεταξύ τους (Μόισες Καϊσέδο), ενδέχεται η Τσέλσι να εξασφαλίσει την οικονομική «υγεία» των «γλάρων» για το εγγύς μέλλον…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0