Sports Βusiness

Το ιταλικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS: Η μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 15 ετών με έλλειμμα 1,5 δις!

Το ιταλικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS: Η μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 15 ετών με έλλειμμα 1,5 δις!

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που οδήγησε τα οικονομικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε πλήρη ύφεση, οι ομάδες στις μεγαλύτερες κατηγορίες της Ιταλίας εξακολουθούν να χάνουν χρήματα με ζημίες που αγγίζουν το 1,5 δις!  

Το ιταλικό ποδόσφαιρο ακόμα πληρώνει τα σπασμένα από τον Covid, σύμφωνα με τελευταία έρευνα.  Τον περασμένο χρόνο παρά το ότι οι μεγαλύτερες ομάδες της χώρας διέγραψαν μία αρκετά καλή πορεία εκτός συνόρων, τα οικονομικά τους κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 15 χρόνων!

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η ζημία που παρατηρήθηκε το τελευταίο έτος στις ομάδες της Serie A, Β, C, ανέρχεται σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ βάσει της έκθεσης που παρουσίασε η PricewaterhouseCoopers.

Πολύ μεγάλο ρόλο έχει παίξει η μείωση των εσόδων από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Από 1,38 δισεκατομμύρια το 2018-2019, το ποσό έπεσε στα 1,25 δις την περσινή χρονιά με την πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου να πλήττεται περισσότερο από όλες.

Όσον αφορά στους χορηγούς, σε αντίθεση με την Premier League, οι ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου σπονσοράρονται σε ποσοστό 80% από ντόπιες εταιρίες. Η μείωση των αποδοχών των συγκεκριμένων εταιριών, οπωσδήποτε είχε αντίκτυπο και στους συλλόγους που ενισχύονταν οικονομικά από αυτές.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεινοπάθησε κατά την περίοδο του κορονοϊού και παρά το ότι το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα εκ των πιο προβεβλημένων, οι οικονομικές «πληγές» που είχε υποστεί θα κάνουν καιρό να… επουλωθούν.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0