Sports Βusiness

Η Mercedes του Μάικλ Τζόρνταν στα καλύτερά του πωλείται σε τιμή μικρότερη και από… σπαλομπριζόλα! (video)

Η Mercedes του Μάικλ Τζόρνταν στα καλύτερά του πωλείται σε τιμή μικρότερη και από… σπαλομπριζόλα! (video)

Φαντάσου να οδηγείς την εμβληματική Mercedes Benz S600 που κάποτε άνηκε στον Μάικλ Τζόρνταν και έχει εμφανιστεί στην περίφημη αυτοβιογραφική του σειρά «Last Dace» και να την έχεις αγοράσει για μόλις… 23$. Αν δεν είναι αυτό το deal του αιώνα, τότε ποιο είναι;

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η φανέλα των Σικάγο Μπουλς που… ίδρωσε ο Air Jordan στον πρώτο τελικό του NBA του 1998 «άγγιξε» και προσπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια, ούσα φυσικά το ακριβότερο αντικείμενο που πωλήθηκε ποτέ και κάποτε φορέθηκε/χρησιμοποιήθηκε σε αθλητικό γεγονός. Γεγονός που επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά πως οτιδήποτε φέρει την υπογραφή του Μάικλ Τζόρνταν, κοστίζει μια περιουσία. Το τελευταίο εύρημα πάντως διαφέρει από τον κανόνα. Και δεν πρόκειται καν για ένα ζευγάρι παπούτσια ή μια αθλητική περιβολή αλλά για κοτζάμ αυτοκίνητο.
Capture-162.jpg

Η εμβληματική Mercedes Benz S600 λοιπόν, ιδιοκτησίας του «ιπτάμενου» από το 1995 μέχρι και το 2003 πωλείται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμα στην τιμή σοκ των 23$  (τιμητική αναφορά στον αριθμό της φανέλας του MJ). Όχι δεν είναι ψέμα. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα του Τζόρνταν, το οποίο μάλιστα εμφανίστηκε και σε επεισόδιο της αυτοβιογραφικής σειράς «The Last Dance» στο Netflix, κοστίζει λιγότερο από μία νυχτερινή έξοδο ή ένα δείπνο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την τύχη τους και να καθίσουν στην ίδια θέση που κάποτε πήγαινε στις προπονήσεις και τους αγώνες του με τους «ταύρους» ο MJ, αρκεί να μπουν στο Whatnot και να προσφέρουν 23$. Δεν πρόκειται να γίνει κάποιος πλειστηριασμός όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο προνομιούχος θα επιλεχθεί ανάμεσα σε πολλούς και θα χει’ να… κοκορεύεται για το deal του αιώνα.

Λίγα χρόνια πίσω, κάποιος επίδοξος αγοραστής είχε αγοράσει τη Mercedes έναντι της αξίας των 202,200$ ωστόσο δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει εν τέλει το ποσό και το εμβληματικό αυτοκίνητο παραμένει έως και σήμερα (30/7) προς πώληση. Πέρυσι, κοστολογήθηκε από το αρμόδιο Club του Μπέβερλι Χιλς στα 135.000$ και σε λίγες ώρες (λήγει η προθεσμία τα μεσάνυχτα) θα καταχωρηθεί σε έναν υπερτυχερό με το ποσό του ιστορικού νούμερου που έφερε στην πλάτη του ο Τζόρνταν.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0