Sports Βusiness

Μουντιάλ γυναικών: Sold out κάθε γήπεδο και υπάρχει και… συνέχεια

Μουντιάλ γυναικών: Sold out κάθε γήπεδο και υπάρχει και… συνέχεια

Το ποδόσφαιρο γυναικών διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται και αυτό ακριβώς αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί ξεπέρασαν τα 1.5 εκατ., ενώ ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, επιφύλασσε μία ιδιαίτερη έκπληξη στην οικογένεια που αγόρασε το τελευταίο «μαγικό χαρτάκι».

Σχετικά Άρθρα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών διεξάγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για το 2023 και θα είναι το τουρνουά που θα αισθανθεί την μεγαλύτερη υποστήριξη από το φίλαθλο κοινό. Μπορεί να ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες, ωστόσο έχουν ήδη πουληθεί περισσότερα από 1.5 εκατ. εισιτήρια, καταρρίπτοντας την επίδοση που είχε σημειωθεί το 2015 στον Καναδά.

Αυτό έρχεται να ακολουθήσει και την εντυπωσιακή παρουσία που υπήρξε στη χώρα των «καγκουρό», καθώς στη νίκη της πρεμιέρας επί της Ιρλανδίας σημειώθηκε ρεκόρ θεατών στο κατάμεστο Accor Stadium. «Παρατηρούμε μία αύξηση στο γυναικείο ποδόσφαιρο και όχι μόνο στις πωλήσεις εισιτηρίων, αλλά και στις τηλεοπτικές προβολές και τα fan festival», ανέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Τζέιμς Τζόνσον.

Παράλληλα, η FIFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/07) ότι το εισιτήριο Νο. 1.500.000 αγοράστηκε από μία οικογένεια στη Νέα Ζηλανδία και της επεφύλασσε μία υπέροχη έκπληξη. Ο πρόεδρος της, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε την τύχη να την γνωρίσει και της προσέφερε κι άλλα δωρεάν για μελλοντικά παιχνίδια.

Ο μέσος όρος θεατών για το τουρνουά μέχρι σήμερα υπολογίζεται λίγο κάτω από τους 30.000, μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία (21.756) και αναμένεται πως ακόμα περισσότερες επιδόσεις θα ξεπεραστούν σε αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου για τις γυναίκες.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0