Sports Βusiness

FIFA: Παγκόσμιο Κύπελλο 32 Συλλόγων στις ΗΠΑ και έσοδα ύψους 1.8 δις ευρώ!

FIFA: Παγκόσμιο Κύπελλο 32 Συλλόγων στις ΗΠΑ και έσοδα ύψους 1.8 δις ευρώ!
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων «μεγαλώνει», διοργανώνεται στις ΗΠΑ το 2025 και η FIFA περιμένει έσοδα ύψους 1,8 δις ευρώ!
Ήταν Δεκέμβριος του 2022, όταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επανέλαβε την πρόθεσή το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να «μεγαλώσει». Ως προς τις ομάδες που συμμετέχουν, κατά συνέπεια τη διάρκειά του, αλλά και ως διοργάνωση γενικότερα.

Παρά τις αντιδράσεις, το πλάνο του για 32 ομάδες στο τουρνουά από το 2025 κι έπειτα, εγκρίθηκε.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν ένα γεγονός που δεν ήταν τόσο σπουδαίο, αλλά τείνει να γίνει. Άλλωστε, καθαρά οικονομικά μιλώντας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της FIFA, αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 1,3 και 1,8 δις ευρώ! Αυτός ήταν και ο απώτερος στόχος της FIFA, ενώ μην ξεχνάμε επίσης, πως το 2026 συνδιοργανώνουν με Καναδά και Μεξικό το Μουντιάλ!

worldclub.png

Ως προς το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 8 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες να προκρίνονται στα νοκ-άουτ.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ» των 32, δώδεκα θα ανήκουν στην UEFA (Ευρώπη), έξι στην CONMEBOL (Λατινική Αμερική), τέσσερις στην CONCACAF (Κεντρική Αμερική), τέσσερις στην CAF (Αφρική), τέσσερις στην AFC (Ασία), μία στην OFC (Ωκεανία) και μία από τις ΗΠΑ, ως διοργανώτρια χώρα.

Από την UEFA οι θέσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Οι νικήτριες του Champions League από το 2021, έως το 2024. Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και η φετινή νικήτρια, δηλαδή. Οι υπόλοιπες οκτώ (ή εννιά στην περίπτωση που κάποια από τις Τσέλσι, Ρεάλ και Σίτι κερδίσει το Champions League και το 2024) θα προκύψουν με βάση το Ranking της UEFA σε αυτήν την τετραετία.

Αναλυτικά οι γνωστές έως τώρα ομάδες και ο τρόπος «κάλυψης» των θέσεων που απομένουν:

Παγκοσμιο_Κυπελλο_Συλλογων.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0