Sports Βusiness

Δεν είναι fake: Στο κέντρο του Λας Βέγκας, η «σφαίρα» του NBA Summer League έγινε μέχρι και γιγαντιαία μπάλα μπάσκετ!

Δεν είναι fake: Στο κέντρο του Λας Βέγκας, η «σφαίρα» του NBA Summer League έγινε μέχρι και γιγαντιαία μπάλα μπάσκετ!

Δεν έχει προηγούμενο η φαντασμαγορική «σφαίρα» που έχει κατασκευαστεί για να διαφημίσει το ΝΒΑ Summer Leagueη οποία ωστόσο πέρα από θετικά, έχει αποσπάσει και αρνητικά σχόλια, καθώς κατά τα λεγόμενα των Αμερικανών, είναι τόσο εντυπωσιακή, που αποσπάει τους οδηγούς και προκαλεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση!

Το Summer League του NBA έλαβε τέλος με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να στέφονται πρωταθλητές του καλοκαιρινού τουρνουά όπου έχουν την δυνατότητα για ανάδειξη τα «αστέρια» της λίγκας, οι νεαροί παίκτες που είτε έχουν επιλεγεί από ομάδες στο Draft είτε απλώς θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

1539253648.0.jpg

Ανέκαθεν οι Αμερικανοί είχαν εντυπωσιακά κτίρια και στάδια που φιλοξενούν αγώνες, αλλά και άλλα events όπως συναυλίες και παραστάσεις. Η «σφαίρα» στο «Venetian Resort» έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω τις τελευταίες ημέρες λόγω του ύψους της και των διαρκών αλλαγών χρωμάτων και σχεδίων. Με ύψος 111 μέτρα και ευρισκόμενο μόλις ένα τετράγωνο μακριά από τη μεγάλη λεωφόρο του Λας Βέγκας, ο χώρος είναι μια από τις νεότερες προσθήκες στην «πόλη των αμαρτιών».

Έχει χωρητικότητα 18.600 θεατές και η κατασκευή του κόστισε περί τα 2.3 δις. δολάρια, ενώ για να προωθήσει την έναρξη του Summer League, η «σφαίρα» έχει φωτιστεί ως μια μεγάλη μπάλα μπάσκετ τις τελευταίες εβδομάδες. Το θέαμα έχει προκαλέσει δέος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι παίκτες, οι οπαδοί και τα μέσα ενημέρωσης θαυμάζουν τη θέα του θεαματικού κτιρίου.

Η εταιρία «Madison Square Garden Co.» ανακοίνωσε το πρότζεκτ τον Φεβρουάριο του 2018 με εκτιμώμενη ημερομηνία για εγκαίνια το 2021 και κόστος 1.2 δις. δολάρια. Η πανδημία ανέβαλλε την διεκπεραίωσή του για 2 χρόνια ενώ μάλιστα το συνολικό κόστος ανέβηκε στα 2.3 δις.! Ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, ενώ είναι το μεγαλύτερο σφαιρικό κτίριο στον πλανήτη, καθώς είναι 875 χιλ. τ.μ.!

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η πρωτόγνωρη, σφαιρική οθόνη LED που «ντύνει» το κτίριο, έχει έκταση 160 χιλ. τ.μ., μέγεθος που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ. Σε κάθε θεατή θα παρέχεται (γρήγορο) ατομικό ίντερνετ, ενώ το γήπεδο… περικυκλώνεται από 164 χιλ. ηχεία! Ακόμα και για δεδομένα Λας Βέγκας, πρόκειται για την πιο ακριβή κατασκευή που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια κατασκευή εντυπωσιάζει και σου… γεμίζει το μάτι. Πόσω δε μάλλον όταν δύει ο ήλιος, οδηγείς το αυτοκίνητό σου, και πετάγεται μια τεράστια… μπάλα μπάσκετ μπροστά σου.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αποσπάσει και αρνητικά σχόλια, τα οποία στηρίζονται ως επί το πλείστον στην απόσπαση των οδηγών, καθώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο λόγω της έντονης φωτεινότητας που έχει, αλλά και στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0