Sports Βusiness

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Έπαθλο αυξημένο κατά 300%, αλλά μόλις το 1/3 εκείνου που έλαβε ο Μέσι και η παρέα του!

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Έπαθλο αυξημένο κατά 300%, αλλά μόλις το 1/3 εκείνου που έλαβε ο Μέσι και η παρέα του!
Οι νικήτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα λάβουν χρηματικό έπαθλο αυξημένο κατά 300% σε σχέση με το 2019, ωστόσο, το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι το 1/3 εκείνου που πήραν οι άνδρες μετά το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών 2023, έκανε λόγο για ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων. Περισσότερα από 1.000.000 άτομα έχουν ήδη κλείσει μία θέση για να παρακολουθήσουν από κοντά τα ματς που θα λάβουν χώρα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Ωστόσο, μετά τον πόλεμο που είχε ήδη ξεσπάσει για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τους ενδιαφερόμενους να προσφέρουν πολύ μικρά ποσά για την προβολή της διοργάνωσης, το έπαθλο που αντιστοιχεί στη νικήτρια χώρα έχει ανοίξει νέες συζητήσεις σχετικά με το που βρισκόμαστε όσον αφορά την ισότητα στο ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο, θα λάβει και το χρηματικό ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Το νούμερο αυτό είναι προφανώς αυξημένο, αν το συγκρίνουμε με εκείνο των 30 εκατ. που μοιράστηκαν οι νικήτριες του Μουντιάλ το 2019. 

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει προβληματισμό είναι το ότι το συγκεκριμένο βραβείο εξακολουθεί να είναι μηδαμινό σε σχέση με εκείνο που έλαβαν οι νικητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών του Κατάρ. Υπενθυμίζουμε πως ο Λιονέλ Μέσι και η εθνική Αργεντινής αμοίφθηκαν με 400 εκατομμύρια ευρώ μετά τη νίκη τους! Με πρόχειρους υπολογισμούς, το έπαθλο των γυναικών είναι μόλις το 1/3 εκείνου!

Ο πρόεδρος της FIFA έχει επανειλημμένα μιλήσει για την ανάγκη ισοτιμίας μεταξύ των δύο τουρνουά. Απέδωσε την τεράστια διαφορά στο χρηματικό έπαθλο, για το οποίο γίνεται λόγος, στην πολύ μικρότερη προβολή που παίρνει η διοργάνωση των γυναικών, πετώντας το μπαλάκι στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της εκάστοτε χώρας.

Η εθνική ομάδα της Αυστραλίας ήταν η πρώτη που έφερε το ζήτημα αυτό στο προσκήνιο, υπογραμμίζοντας πως η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να αυξήσει άμεσα το ποσό που προορίζεται για τις νικήτριες, ώστε να πλησιάσει εκείνο των ανδρών. 

Αυτό θα ήταν ένα βήμα για να καλυφθεί η μεγάλη διαφορά που υπάρχει στην αμοιβή μεταξύ των δύο φύλων στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως η θεωρία εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από την πράξη.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
       

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0