Sports Βusiness

Η Άρσεναλ τελικά υπερτερεί έναντι της Μάντσεστερ Σίτι…

Η Άρσεναλ τελικά υπερτερεί έναντι της Μάντσεστερ Σίτι…

Η Άρσεναλ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο η επένδυση της στον Μικέλ Αρτέτα την έφερε εν τέλει στην… κορυφή. Ο Ισπανός έχει στηριχθεί όσο κανένας άλλος προπονητής απ’ όταν ανέλαβε και η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας του ξεπέρασε αυτή των «πολιτών» στο transfermarkt.

Ο Μικέλ Αρτέτα ανέλαβε την Άρσεναλ τον Δεκέμβριο του 2019 και, έκτοτε, έχει λάβει την πλήρη στήριξη της διοίκησης. Ο σύλλογος με αυτόν έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας στην πρώτη του σεζόν και κάθε χρόνο τα αποτελέσματα όλο και βελτιώνονται, με το κλαμπ να έχει βάλει στο ενδιάμεσο βαθιά το… χέρι στη τσέπη.

Συγκεκριμένα, έχει ξοδέψει 685 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές και έχει εισπράξει 104 εκατομμύρια από πωλήσεις, έχοντας σημειώσει ζημία 580 εκατομμυρίων στις «καθαρές» δαπάνες της. Μόνο οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν δώσει περισσότερα από μισό δις. ευρώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, με οκτώ στις 10 ομάδες της εν λόγω λίστας να αγωνίζονται στην Premier League.

net_spend.png

Μέχρι στιγμής, η Άρσεναλ έχει επενδύσει 231 εκατ. αυτό το καλοκαίρι, ενισχύοντας το ρόστερ της με τους Κάι Χάβερτς, Γιούριεν Τίμπερ και Ντέκλαν Ράις, με τη χρηματιστηριακή αξία του κλαμπ να φτάνει τα 1.21 δις ευρώ και να ξεπερνάει αυτή της Μάντσεστερ Σίτι (1.19 δις), σύμφωνα με το Transfermarkt.

Οι σωστές κινήσεις που έχει κάνει ο πρώην βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν επαναφέρει τους «κανονιέρηδες» στο προσκήνιο και σε πλεονεκτική θέση για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, δίχως να παραμελήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι δεδομένο πως η Άρσεναλ θα διατηρήσει την πρώτη θέση, αφού παίκτες όπως ο Φολαρίν Μπάλογκαν και ο Τόμας Παρτέι αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ παράλληλα η Σίτι στοχεύει σε τουλάχιστον μία δυνατή μεταγραφή, με τον Γιόσκο Γκβάρντιολ να αποτελεί τον βασικότερο μεταγραφικό στόχο των «γαλάζιων».

Ανεξαρτήτως, όμως, του πόσο θα παραμείνει στην πρωτοκαθεδρία, αυτό αναδεικνύει την ικανότητα των Λονδρέζων να αγοράζουν παίκτες στην αγορά, αλλά και την ποιότητα που διαθέτουν στις ακαδημίες τους, καθώς ο Μπουκάγιο Σάκα έχει προέλθει από εκεί και η αξία του υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 120 εκατ. ευρώ…

Αναλυτικά, οι 10 ομάδες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία σύμφωνα με το Transfermarkt:

1.Άρσεναλ (1.21 δις ευρώ)

2.Μάντσεστερ Σίτι (1.19 δις ευρώ)

3.Παρί Σεν Ζερμέν (1.03 δις ευρώ)

4.Ρεάλ Μαδρίτης (991 εκατ. ευρώ)

5.Μπάγερν Μονάχου (895 εκατ. ευρώ)

6.Τσέλσι (869 εκατ. ευρώ)

7.Μπαρτσελόνα (865 εκατ. ευρώ)

8.Λίβερπουλ (847 εκατ. ευρώ)

9.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (834 εκατ. ευρώ)

10.Τότεναμ (773 εκατ. ευρώ)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0