Sports Βusiness

Η Ίντερ Κάσι της Ινδίας «γεννήθηκε» με τις... ευλογίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Πικέ!

Η Ίντερ Κάσι της Ινδίας «γεννήθηκε» με τις... ευλογίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Πικέ!
Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζεράρ Πικέ και Ίντερ Εσκάλδες, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία συλλόγου στη 2η κατηγορία της Ινδίας και η ισπανική επιρροή στην άλλη άκρη της γης... συνεχίζεται!
«Μετρά» μόλις λίγες ημέρες ζωής, μιας και επισήμως ιδρύθηκε στις 29 Ιουνίου του 2023. Παρόλα αυτά, η Ίντερ Κάσι έχει κάθε λόγο να νιώθει αισιόδοξη για το μέλλον της.

Από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα αγωνίζεται στη Hero I-League, δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ινδίας, και θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ανδόρα FC που ανήκει στον Ζεράρ Πικέ και την Ίντερ Εσκάλδες, επίσης από την Ανδόρα, που αγωνίζεται στα προκριματικά του Europa Conference League.

Η RDB Group of Companies, με έδρα την Καλκούτα, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις προαναφερθείσες ομάδες. Μέσω αυτής «έκλεισαν» τα σπουδαία deal και το Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, με περισσότερους από 250 εκατ. κατοίκους (!), θα έχει για πρώτη φορά μία ομάδα για να εκπροσωπείται στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παράλληλα, οι «ροχιμπλάνκος» θα διατηρούν δικές τους ακαδημίες στη συγκεκριμένη πολιτεία, μέσω της Ίντερ Κάσι, υπό την ονομασία Bharat Athletic Academy. Κύριο λόγο στην εν λόγω απόφαση, έπαιξε το γεγονός πως παρά τους 250 εκατ. κατοίκους, τα ποδοσφαιρικά ταλέντα της περιοχής αναγκάζονταν να την εγκαταλείψουν, μιας και δεν υπήρχε επαγγελματικός σύλλογος εντός των συνόρων της. Πάντως, δεν πρόκειται για την πρώτη συνεργασία όχι μόνο της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και του ισπανικού ποδοσφαίρου γενικότερα, στην «αγορά» της Ινδίας.

Από το 2014 έως το 2017 υπήρχε η Ατλέτικο Καλκούτα, που ιδρύθηκε μέσω των Μαδριλένων και αγωνιζόταν με τα χρώματά τους. Από το 2021, η Σεβίλλη συνεργάζεται με την Μπενγκαλούρου Γιουνάιτεντ, ενώ τα τελευταία χρόνια, μία σειρά Ισπανών προπονητών και ποδοσφαιριστών βρέθηκε στην Ινδία για να εργαστεί, όπως ο Αντόνιο Λόπεθ, ο Μανόλο Μάρκεθ και ο Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα.

Στη λίστα, πλέον, εντάσσεται και ο Κάρλος Σανταμαρία, ως πρώτος προπονητής της Ίντερ Κάσι. Ένας άνθρωπος που έχει προϋπηρεσία τεσσάρων χρόνων στην Ινδία, ως προπονητής ακαδημιών.

Εικόνα

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0