Sports Βusiness

Τα παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ επιστρέφουν στις 24/8!

Τα παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ επιστρέφουν στις 24/8!
Η επανακυκλοφόρηση των παπουτσιών του Κόμπι Μπράιαντ είναι γεγονός και δε θα μπορούσε να γίνει καταλληλότερη και πιο συμβολική μέρα από τις 24 Αυγούστου...

Ο μπασκετικός κόσμος και όχι μόνο ακόμα δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τον τραγικό χαμό του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζίτζι, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι φαν του αδικοχαμένου «Μπλακ Μάμπα» έψαχναν να βρουν με κάθε τρόπο να αγοράσουν τα παπούτσια που είχε κυκλοφορήσει ο σταρ των Λέικερς σε συνεργασία με τη Nike με αυτά να γίνονται αμέσως ανάρπαστα και να φτάνουν εξωφρενικά ποσά.

Τα ιστορικά μπασκετικά παπούτσια που έφεραν την υπογραφή του 5 φορές πρωταθλητή στο NBA κυκλοφόρησαν το 2003 και αποτέλεσαν μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες παπουτσιών με παίκτη. Μάλιστα, έχουν «τιμηθεί» στα παρκέ όσο κανένα άλλο παπούτσι.

Η συμφωνία που «έκλεισε» τότε με τη Nike ήταν ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, βέβαια τα έσοδα ήταν πολύ περισσότερα μέσα σε λίγα χρόνια, λόγω της μεγάλης επιτυχίας των παπουτσιών και ειδικά των «Protos».

Τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς η επιχείρηση του Κόμπι Μπράιαντ, που την διαχειρίζεται πλέον η γυναίκα του, Βανέσα, ανανέωσε την συνεργασία της με τη Nike και κυκλοφόρησαν τα παπούτσια «Kobe 6 Mambacita» σαν φόρο τιμής στον Κόμπι και την κόρη του.

Από τότε τα λανσαρίσματα παπουτσιών με την υπογραφή του αδικοχαμένου θρύλου του NBA υπήρξαν ελάχιστες γι’ αυτό και ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, Τζον Ντόναχο, ανακοίνωσε την επανέναρξη της κυκλοφορίας τους στις 24 Αυγούστου δίνοντας ξανά στους θαυμαστές του Κόμπι λόγο για να είναι χαρούμενοι.

Αυτή η ημερομηνία, η επονομαζόμενη και αλλιώς ως «μέρα του Κόμπι», είναι καθ’ όλα συμβολική μιας και το 24 και το 8 είναι τα νούμερα που φόρεσε ο Κόμπι στην διάρκεια της καριέρας του στο NBA και στους Λέικερς. Αυτό το ιστορικο come-back φιλοδοξεί να αγγίξει σε φήμη και σε κέρδος τα θρυλικά «Τζόρνταν», κάτι που δεν φαντάζει καθόλου απίθανο μιας και βρίσκεται στα... σκαριά και η 12η εκδοχή του παπουτσιού του «Μπλακ Μάμπα».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0