Sports Βusiness

Το Κατάρ «εξαγοράζει» το όνομα της Μπαρτσελόνα για 100 εκατ. ευρώ

Το Κατάρ «εξαγοράζει» το όνομα της Μπαρτσελόνα για 100 εκατ. ευρώ

Μία τεράστια πρόταση ύψους 100 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε μία ομάδα από το Κατάρ στην Μπαρτσελόνα, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το όνομα της.

Τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, την έχουν οδηγήσει σε «αδιέξοδο». Μετονόμασε το Camp Nou μετά την τεράστια προσφορά που δέχθηκε από το Spotify και τώρα έρχεται μία ακόμη δελεαστική πρόταση για να της δώσει μία λύση.

Και αυτό διότι ένας σύλλογος από το Κατάρ έδωσε 100 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει την ονομασία ως δική της. Σύμφωνα με ισπανικό μέσο, ο Πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Τζοάν Λαπόρτα, εντοπίστηκε στην Μέση Ανατολή, όπου έγινε η συνάντηση και οι εν λόγω συζητήσεις.

Αυτή ενδέχεται να είναι μία κίνηση που θα δώσει μία… ανάσα στην ισπανική ομάδα, έπειτα από τις πολλές οικονομικές δυσχέρειες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια και που δεν της επέτρεψαν να φέρει πίσω τον Λιονέλ Μέσι.

Παράλληλα, το κλαμπ «ξεφορτώθηκε» και τα κοστοβόρα συμβόλαια των Ζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα κατευθύνονται μαζί με τον Αργεντινό σταρ στην Ίντερ Μαϊάμι.

Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη του Ιλκάι Γκιντογκάν, προβλέπει έναν ειδικό όρο στο συμβόλαιο του, στο οποίο αναγράφεται ότι αν ο σύλλογος δεν καταφέρει να τον δηλώσει στη La Liga, ο Γερμανός θα έχει το δικαίωμα να το «σπάσει» και να αποχωρήσει ως ελεύθερος την 1η μέρα του Σεπτεμβρίου.

Αυτό, υποδηλώνει τις βαθύτερες παθογένειες που έχει υποστεί η Μπαρτσελόνα και φανερώνει ότι η δελεαστική πρόταση από το Κατάρ, ίσως να είναι υπερβολικά καλή για να την αρνηθεί, ακόμη και αν χρειαστεί να «ξεπουλήσει» το ίδιο της το όνομα…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0