Sports Βusiness

Πώς η αποτυχία των Χόρνετς εξελίχθηκε σε επιτυχία του Τζόρνταν

Πώς η αποτυχία των Χόρνετς εξελίχθηκε σε επιτυχία του Τζόρνταν

Πολλοί είναι εκείνοι που θα πουν ότι ο Μάικλ Τζόρνταν απέτυχε ως ιδιοκτήτης, όμως τα δύο δισεκατομμύρια που έλαβε ως «καθαρό» κέρδος με την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς σίγουρα δεν αποτελούν αποτυχία.

Γίνεται μία ομάδα που κατέχει το πέμπτο χειρότερο ποσοστό σε νίκες στο NBA να αποφέρει κέρδη στον ιδιοκτήτη της; Αν αυτός είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, σίγουρα μπορεί.

Ήταν 2010 όταν ο «Air Τζόρνταν» αγόρασε για 275 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο μεγαλομέτοχος των Σάρλοτ Χόρνετς και μάλιστα ο πρώτος έγχρωμος ιδιοκτήτης ομάδας.

CHARLOTTE, NC - NOVEMBER 5: NBA Legend and Charlotte Hornets Owner, Michael Jordan looks on during a game between the Indiana Pacers and the Charlotte Hornets on November 5, 2019 at Spectrum Center in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  Mandatory Copyright Notice:  Copyright 2019 NBAE (Photo by Brock Williams-Smith/NBAE via Getty Images)

Ο πρώην ιδιοκτήτης, Ρόμπερτ Τζόνσον, είχε «πνίξει» την ομάδα στα χρέη και για να την σώσει την πούλησε στον Μάικλ Τζόρνταν. Στην πραγματικότητα βέβαια, ο θρύλος του NBA κατέβαλε μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη του και το υπόλοιπο των 275 εκατομμυρίων ήταν χρέος της επιχείρησης. Πως να μην βγαίνει κερδισμένος λοιπόν, όταν πουλάει το μερίδιό του τρία δισεκατομμύρια δολάρια;

Το κέρδος του Τζόρνταν από τους Χόρνετς είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνάει όλα τα έσοδα που έχει λάβει εδώ και 40 χρόνια από την συνεργασία του με τη Nike (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) κάνοντάς τη μία από τις καλύτερες και πιο κερδοφόρες αθλητικές συμφωνίες στην ιστορία.

mj-hornets-1.webp

Στην 13χρονη θητεία του Μάικλ Τζόρνταν στην Σάρλοτ η ομάδα δεν κέρδισε ποτέ σε καμία σειρά play offs και δεν κατάφερε να τερματίσει πάνω από την 6η θέση στην ανατολική περιφέρεια. Κι όμως ο οργανισμός πουλήθηκε 70% ακριβότερα από την αποτίμηση της τάξεως των 1,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε δώσει το περιοδικό Forbes.

Οι Χόρνετς μπαίνουν σε μία νέα μετά… Τζόρνταν εποχή, μετά από μία εφιαλτική σεζόν που ταλαιπωρήθηκαν από πολλούς τραυματισμούς και σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ 27-55, τώρα έχουν στην κατοχή τους το Νο2 του νταφτ, τον Μπράντον Μίλερ και ετοιμάζονται για μια καινούρια αρχή.

Πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του κόσμου απέτυχε ως ιδιοκτήτης ομάδας του NBA, όμως όταν προσθέτει στο… βιογραφικό του την 7η ακριβότερη αθλητική πώληση στην ιστορία και στο… πορτοφόλι του περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, μοιάζει περισσότερο για νίκη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0