Sports Βusiness

Η Μπάγερν «έλυσε» τη συνεργασία με το Κατάρ, που είχε εξοργίσει τους οπαδούς της

Η Μπάγερν «έλυσε» τη συνεργασία με το Κατάρ, που είχε εξοργίσει τους οπαδούς της

Μετά από πέντε χρόνια, η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με την Qatar Airways, για την οποία είχαν ξεσηκωθεί και είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες οι οπαδοί της.

Η Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways «έλυσαν» την μεταξύ τους σύμπραξη, που απέφερε 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των Βαυαρών κάθε χρόνο, ικανοποιώντας επιτέλους την επιθυμία των φίλων της ομάδας.

Ξεκίνησε το 2018 και είδε την αεροπορική εταιρεία να γίνεται «πλατινένιος χορηγός» του συλλόγου, με το σήμα της να βρίσκεται και στο μανίκι της εμφάνισης.

Μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων είχε εκφράσει ανοικτά την δυσαρέσκεια του με αυτήν την επιλογή, υποστηρίζοντας ότι ενίσχυε την προσπάθεια του Κατάρ να βελτιώσει την εικόνα που έχει παγκοσμίως, μέσω του ποδοσφαίρου.

Ο κόσμος είχε αποδοκιμάσει τους διευθυντές του συλλόγου το 2021, στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση, όταν δεν τους επετράπη η δυνατότητα να ψηφίσουν πάνω στο ζήτημα, ενώ παράλληλα είχε ανυψώσει αρκετά πανό τα οποία κατέκριναν ξεκάθαρα την απόφαση της Μπάγερν.

Η διοίκηση ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια με την Qatar Airways βοήθησε να φέρει αλλαγές στην χώρα της, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Δεκέμβριο του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της μεταξύ τους συμφωνίας ήταν ο Όλιβερ Καν, ο οποίος έχασε τη θέση του γενικού διευθυντή τον περασμένο μήνα μετά την απογοητευτική χρονιά που διένυσε η ομάδα.

qatar_2.jpg

Ανεξαρτήτως της απόφασης αυτής πάντως, η ισχύς του Κατάρ διατηρείται δυνατή στην Ευρώπη, μέσω της ιδιοκτησίας της Παρί Σεν Ζερμέν και της πρότασης που έχει καταβάλλει ο Σεΐχης Γιασίμ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0