Sports Βusiness

Λειψία: Ο Ενκουνκού χτύπησε… ταβάνι στην λίστα με τις ακριβότερες πωλήσεις των «ταύρων»

Λειψία: Ο Ενκουνκού χτύπησε… ταβάνι στην λίστα με τις ακριβότερες πωλήσεις των «ταύρων»

Ο Ενκουκού έγινε πλέον και επίσημα κάτοικος Λονδίνου με την Τσέλσι να δαπανά το υπέρογκο ποσό τω 65 εκατομμύριων ευρώ. Με αφορμή την μεταγραφή του Γάλλου το BN Sports βρήκε τις «Top 5» πωλήσεις της Λειψίας και σας τις παρουσιάζει.

Μπορεί η Λειψία να αποτελεί μία νεοσύστατη ομάδα καθώς δημιουργήθηκε στο όχι και τόσο μακρινό 2009, παρ’ όλα αυτά έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι «ταύροι» πέρα από τις καλές εμφανίσεις εντός συνόρων και το δυνατό μπάσιμο στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την «τρελή» πορεία τους μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League το 2020, έχουν γίνει ένα «ακριβό μαγαζί» για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιο από τα πολλά ταλέντα τους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που έχουμε δεν είναι άλλο από τον Κρίστοφερ Ενκουνκού και την μεταγραφή του προς Λονδίνο μεριά για λογαριασμό της Τσέλσι. Ο Γάλλος έπιασε «ταβάνι» και με την μεταγραφή αυτή μπήκε στην κορυφή της λίστας ως την πιο ακριβή πώληση στην (σύντομη) ιστορία της ομάδας.

Εικόνα



1. Κρίστοφερ Ενκουνκού στην Τσέλσι με 65 εκατομμύρια

Ο Γάλλος αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2019 ως ένα υποσχόμενο ταλέντο σε ηλικία μόλις 21 ετών και γρήγορα κατάφερε να καθιερωθεί.

Πλέον μετά από μία άκρως πετυχημένη χρονιά, σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον, κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ στην Bundesliga με 16 τέρματα (μαζί με τον Φίλκρουγκ της Βέρντερ Βρέμης) και ας έχασε τουλάχιστον εννέα ματς λόγο τραυματισμών.

Η καριέρα του από εδώ και πέρα θα συνεχιστεί στην Premier League φορώντας την μπλε φανέλα της Τσέλσι.

Εικόνα


2. Ναμπί Κεϊτά στην Λίβερπουλ με 60 εκατομμύριά

Μία μεταγραφή που πολλοί φίλοι των «κόκκινων» θα θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν.

Ο Ναμπί Κεϊτά ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή (μέχρι τότε) που είχε κάνει ο Γιούργκεν Κλοπ για την Λίβερπουλ δαπανώντας 60 ολόκληρα εκατομμύρια.

Ο μέσος από την Γουινέα πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Λειψία κάτι που όμως δεν μπόρεσε ποτέ να μεταφέρει στην Αγγλία είτε εξαιτίας των τραυματισμών του είτε του πολύ υψηλού ανταγωνισμού του πρωταθλήματος. 

Borussia Dortmund 'keeping tabs' on Liverpool ace Naby Keita for free  transfer next summer - Daily Star


3. Τίμο Βέρνερ στην Τσέλσι με 53 εκατομμύρια

Ο Γερμανός επιθετικός είχε καταφέρει να… σκορπίσει τον τρόμο στην Bundesliga και «έπεισε» την Τσέλσι να δαπανήσει 53 εκατομμύρια για χάρη του.

Όμως αυτός, όπως και πολύ άλλοι που έκαναν το ταξίδι για το Νησί, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Βέβαια προς τιμήν του το 2021 κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τους «μπλε» σε μία αναπάντεχη κατάκτηση του Champions League.

Μετά από μόλις δύο σεζόν επέστρεψε στους «ταύρους» για λιγότερα από τα μισά χρήματα που δόθηκαν εξ αρχής για αυτόν (20 εκατομμύρια).

End of term report: Timo Werner's 2021/22 | News | Official Site | Chelsea  Football Club


4. Νταγιό Ουπαμεκανό στην Μπάγερν Μονάχου με 42,5 εκατομμύρια

Γρήγορος, δυνατός και με πολύ καλές τοποθετήσεις. Ο Ουπαμεκανό μπόρεσε από μικρή ηλικία να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα της Λειψία και να δελεάζει σε κάθε μεταγραφική περίοδο «μεγαθήρια» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την υπογραφή του.

Εν τέλει αυτή που υπέκυψε ήταν η Μπάγερν Μονάχου όπου και δαπάνησε κάτι παρά πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Δύο χρόνια  μετά δεν έχει βγάλει «μάτια» αλλά λόγο το νεαρό της ηλικίας του (24 ετών) υπάρχει ακόμη πίστη για το ταλέντο του.

Dayot Upamecano: is the Bayern Munich centre-back the world's best young  defender? | Bundesliga


5. Ιμπραχίμα Κονατέ στην Λίβερπουλ με 40 εκατομμύρια ευρώ

Το 2021 «διαλύθηκε» το αμυντικό δίδυμο της Λειψίας καθώς μαζί με το Ουπαμεκανό αποχώρησε και ο Κονατέ.

Ο έτερος Γάλλος αμυντικός είναι αυτός που ολοκληρώνει την πρώτη 5αδα πωλήσεων της Λειψίας με τα 40 εκατομμύρια που χρειάστηκαν να ξοδευτούν για την μετακίνηση του στην Λίβερπουλ.

Από τους προαναφερθέντες ο Ιμπραχίμ έχει παρουσιάσει το πιο θετικό πρόσωπο με πολύ καλές εμφανίσεις σε Αγγλία και Ευρώπη δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του, το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα τις εκπληρώσει.

Liverpool FC — Free: Watch the best bits of Ibrahima Konate v Arsenal

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0