Sports Βusiness

Τα δέκα πιο «χρυσά» γάντια της Ευρώπης και ο... άφαντος Ντε Χέα (video)

Τα δέκα πιο «χρυσά» γάντια της Ευρώπης και ο... άφαντος Ντε Χέα (video)

Το Transfermarkt κοστολόγησε τους δέκα πολυτιμότερους τερματοφύλακες της σεζόν 2022/23 με τον Ντοναρούμα να… ηγείται της σχετικής λίστας. Μεγάλη έκπληξη ο άλλοτε πανάκριβος Ντε Χέα που πλέον κατατάσσεται μόνο 33ος.   

Το παράθυρο των μεταγραφών ενόψει της νέας σεζόν άνοιξε και το Transfermarkt έχει ήδη κάνει γνωστή τη λίστα των πιό πολύτιμων τερματοφυλάκων της χρονιάς 2022/23.

golies_1.png

Ξεκινώντας από τη δέκατη θέση του σχετικού top ten, συναντάμε τον Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος κάποτε είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος γκολκίπερ παγκοσμίως. Η αξία του Σλοβένου αγγίζει πλέον τα 35 εκατομμύρια ευρώ. 

Στη θέση εννέα της κατάταξης βρίσκεται ο Αντρέ Ονάνα της Ίντερ. Ο 27χρονος Καμερουνέζος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις μετά την εξαιρετική πορεία που είχε στο Champions League, φορώντας τη φανέλα των νερατζούρι. Η αξία του υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια. 

Στην 8η θέση είναι ο κίπερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Κόμπελ, ο οποίος κοστίζει επίσης 35 εκατομμύρια.

Έβδομος είναι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άρον Ράμσντεϊλ με τον 25χρονο Άγγλο να εκτιμάται στα 38 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην 6η, 5η και 4η θέση συναντάμε τους Άλισον (Λίβερπουλ), Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης) και Μενιάν (Μίλαν). 

Και οι τρεις πορτιέρε αξίζουν το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι Έντερσον Μοράες και Ντιόγκο Κόστα συμπληρώνουν αντίστοιχα την τρίτη και δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ο Βραζιλιάνος κίπερ είχε μία εξαιρετική σεζόν έχοντας αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Σίτι, με την αξία του να φτάνει τα 45 εκατομμύρια. 

Και ο 23χρονος πορτιέρε της Πόρτο κοστίζει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ αγγίζοντας τη δεύτερη θέση της κατάταξης. 

Στην κορυφή της λίστας των πολυτιμότερων γκολκίπερ της χρονιάς 2022/23 βρίσκεται ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 24χρονος Ιταλός κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ από το Transfermarkt. 

Έκπληξη αποτελεί η θέση που κατέλαβε στη σχετική λίστα ο κίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νικητής του Χρυσού Γαντιού της Premier League, Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός έχει δει την καριέρα του να καταγράφει… κατακόρυφη πτώση και πλέον κοστίζει 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο ίδιος θέλει να ανανεώσει με την ομάδα των κόκκικων διαβόλων, συμφωνώντας τόσο στη μείωση των αποδοχών του όσο και στο να είναι η δεύτερη επιλογή του Τεν Χαγκ.       

de_gea.png


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0