Sports Βusiness

Ο ετήσιος μισθός του Μπενζεμά «ματσάρει» το salary cap ολόκληρης ομάδας στο NFL!

Ο ετήσιος μισθός του Μπενζεμά «ματσάρει» το salary cap ολόκληρης ομάδας στο NFL!

Καλές οι νέες εμπειρίες από το ποδόσφαιρο σε άλλη ήπειρο, όμως τα μηδενικά στις επιταγές «γλυκαίνουν». Και ο Μπενζεμά μόνος του θα λαμβάνει σε έναν χρόνο από την Αλ – Ιτιχάντ, όσα επιτρέπεται στις ομάδες του NFL να διαθέτουν σε όλα τα μέλη τους!

Από το μεσημέρι της Τρίτης, ο Μπενζεμά ανήκει επίσημα για τα επόμενα τρία χρόνια (2+1) στην Αλ – Ιτιχάντ, μετακομίζοντας στην Σαουδική Αραβία αφότου… τερμάτισε το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη με την Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτά τα 14 χρόνια που βρέθηκε στην «βασίλισσα».

Η απόφαση να κλείσει τον μεγάλο κύκλο του στη Μαδρίτη και ν’ αποδεχθεί την πρόταση που του έκαναν οι Σαουδάραβες ασφαλώς και είναι μεγάλη, ωστόσο, ακόμα πιο μεγάλα είναι τα νούμερα που θα εμφανίζονται πλέον στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μάλιστα, φαίνεται πως πολύ σύντομα ο Μπενζεμά θα έχει συμπαίκτη και τον συμπατριώτη του, Ενγκολό Καντέ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Τσέλσι. Και κάπως έτσι, η Λίγκα της Σαουδικής Αραβίας γεμίζει με αστέρια, έχει ήδη τον Κριστιάνο που ανακοίνωσε ότι παραμένει για να βοηθήσει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και όσο… ρέει το χρήμα, θ’ αυξάνεται η ποιότητα στα γήπεδα της χώρας.

Ο Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει 215 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Δηλαδή, στην τριετία, όπως ορίζει και το έγγραφο που τον δεσμεύει πλέον με τη νέα του ομάδα, θα έχει λάβει 643 εκατ.δολάρια! Και θα σας εξηγήσουμε γιατί χρησιμοποιούμε το δολάριο κι όχι τα ευρώ.

Στο ευρωπαϊκό νόμισμα βγαίνει περίπου 200 εκατομμύρια το χρόνο, αν και αυτό είναι το όριο, αφού δεν αναφέρεται κάπου το ακριβές ποσό (με φορολογία και που ακριβώς φτάνει με τον μισθό για τον ρόλο του πρεσβευτή για το Μουντιάλ του 2023).

Τα 215 εκατ. δολάρια του Μπενζεμά είναι απλά κατά 10 εκατομμύρια λιγότερα χρήματα από αυτά που επιτρέπεται σε έναν οργανισμό του NFL ο αυστηρότατος κανονισμός για το Salary Cap! Τι σημαίνει αυτό; Πως μια ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου – όχι του ράγκμπι – μπορεί να διαθέτει μέχρι 225 εκατ.δολάρια σε μισθούς για τους ποδοσφαιριστές ανά έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Salary Cap στο NFL άρχισε να κάνει την εμφάνισή του πίσω στο 1994, όταν τότε το ποσό ήταν μόλις 34,6 εκατομμύρια. Με την πάροδο των ετών και ανάλογα την ανάπτυξη του αθλήματος και του αντικτύπου που είχε, σε επίπεδο απήχησης στον κόσμο, παρουσίας θεατών στα γήπεδα, εμπορικής και τηλεοπτικής εκμετάλλευσης, έφτασε το όριο στα 225 εκατομμύρια.

Όσα λαμβάνουν, δηλαδή, συνολικά οι αθλητές μιας ομάδας εκεί, θα παίρνει μόνος του ο Μπενζεμά από εδώ και στο εξής! Δεν το λες και… κακό το deal για την επόμενη τριετία του 35χρονου Γάλλου…

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0