Sports Βusiness

Για ακόμη μια χρονιά το NBA με το ESPN στηρίζουν έμπρακτα τους έγχρωμους επιχειρηματίες

Για ακόμη μια χρονιά το NBA με το ESPN στηρίζουν έμπρακτα τους έγχρωμους επιχειρηματίες
NBA και ESPN ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια των Τελικών για την στήριξη επιχειρήσεων που ανήκουν σε έγχρωμους.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2020 για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις των έγχρωμων κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δείχνει την ευαίσθητη πλευρά του θέλοντας να ενισχύσει επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη πηγαίνοντας παράλληλα κόντρα στον ρατσισμό.

Μπορεί ο φετινός πρωταθλητής να μην έχει ακόμα αναδειχθεί από τους Τελικούς του NBA που βρίσκονται στο Game 1 ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Χιτ, όμως υπάρχουν πολλοί κερδισμένοι εκτός του παρκέ.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων των Τελικών αλλά και πριν και μετά τη διεξαγωγή τους, οι επιχειρήσεις που υποστηρίζει το NBA σε συνδυασμό με το ESPN παρουσιάζονται σε όλες τις πλατφόρμες του καναλιού.

Οι φετινές εταιρείες που ανήκουν σε έγχρωμους πολίτες της Αμερικής είναι η «Rock City Pizza» στη Βοστώνη που ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία της ροκ μουσικής. Η «Oldvine Florals» στο Λος Άντζελες, ένα κατάστημα λουλουδιών που άνοιξε το 2017. Το «NiLu Gift Store» στη Νέα Υόρκη που είναι μια τοπική επιχείρηση ενός ζευγαριού που στοχεύει σε μία ντόπια αγοραστική εμπειρία και το «Straw and Wool», μια επιχείρηση καπέλων που άνοιξε το 2020 στο Φοίνιξ.

Κάθε επιχείρηση θα έχει στην διάθεσή της ένα κλιπάκι 30 δευτερολέπτων, όπου θα αναφέρεται στην ιστορία της εταιρείας με στόχο χορηγοί και θεατές να μπουν στη διαδικασία να «τσεκάρουν» κάθε επιχείρηση μέσω του χάσταγκ #ChampionBlackBusinesses.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε έγχρωμους είναι η καρδιά της τοπικής κοινωνίας της Αμερικής γι’ αυτό και θέλει να τις ενισχύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσω του NBA.

Είναι μία από εκείνες τις φορές που ο αθλητισμός αφήνει τον δικό του θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στην προκειμένη καταρρίπτοντας τις ρατσιστικές αντιλήψεις με το να στηρίξει τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, Εξάλλου, τα μικρά καταστήματα είναι και αυτά που υπέφεραν περισσότερο τον καιρό της πανδημίας, από τότε δηλαδή που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτής της ενίσχυσης.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0