Sports Βusiness

UEFA: Σκέψεις για όριο στα μπάτζετ ανά σεζόν υπό τον φόβο της οικονομικής κυριαρχίας των Άγγλων

UEFA: Σκέψεις για όριο στα μπάτζετ ανά σεζόν υπό τον φόβο της οικονομικής κυριαρχίας των Άγγλων

Η UEFA θέλει να θέσει ένα ανώτατο όριο στα συνολικά ποσά που θα μπορούν να ξοδεύουν οι σύλλογοι μισθούς παικτών και μεταγραφές σε μία μόνο σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα των «The Times», το εν λόγω πλάνο ήδη αξιολογείται από μία ομάδα ειδική στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και «έρχεται εν μέσω φόβων ότι οι αγγλικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο κυρίαρχοι οικονομικά», μετά τους νέους κανονισμούς οικονομικής βιωσιμότητας της UEFA, οι οποίοι από φέτος θα περιορίζουν τις δαπάνες των συλλόγων σε ποσοστό τα ετήσια έσοδά τους.

Εάν εγκριθεί, το ανώτατο όριο θα ισχύει παράλληλα με τους νέους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι σύλλογοι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα επιτρέπεται να ξοδεύουν μόνο το 90% των εσόδων σε μισθούς και μεταγραφές το 2023, πέφτοντας στο 80% την επόμενη χρονιά και στο 70% το 2025.

Κάποιοι από τους κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο έχουν επισημάνει στην UEFA ότι οι νέοι κανονισμοί μπορεί να διαιωνίσουν την οικονομική κυριαρχία των Άγγλων, ήτοι τις έξι από τις δέκα πιο πλούσιες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά και τις 16 από τις 30!

Για αυτό και η λύση που προτιμούν οι ηγέτες της UEFA είναι ένα καθορισμένο όριο ανά σεζόν στα ποσά που θα μπορεί κάθε σύλλογος να ξοδεύει σε μεταγραφές, μισθούς παικτών, αλλά και αμοιβές ατζέντηδων.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0