Sports Βusiness

NBA: Ο Ρόκι των Νάγκετς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη μασκότ!

NBA: Ο Ρόκι των Νάγκετς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη μασκότ!
Το NBA, όπως αποδεικνύεται, έχει μεγάλο χρηματικό απόθεμα για να εγγυηθεί ότι το πρωτάθλημα θα έχει το περισσότερο δυνατό ενδιαφέρον επενδύοντας και με το παραπάνω ακόμα και στις μασκότ των ομάδων.

Το NBA είναι ένας άλλος κόσμος, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα αποτελείται από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς και από τους πιο ταλαντούχους παίκτες. Όμως η λίγκα δεν βασίζεται μόνο στο μπάσκετ μιας και μέσα σ’ όλα είναι μια αστείρευτη πηγή διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Οι ομάδες με στόχο την ψυχαγωγία των φιλάθλων τους εκπροσωπούνται από μασκότ που έχουν ως αρμοδιότητα το να έρχονται σ’ επαφή με το κοινό στους εντός έδρας αγώνες και να κάνουν διάφορα «νούμερα» μαζί του.

2016-nba-mascotsjpg.jpg

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο είμαστε συνηθισμένοι σε αμοιβές παικτών που αγγίζουν αριθμούς που βρίσκονται μόνο στη φαντασία μας. Όμως δίνεται ισάξια βαρύτητα και σε όλα όσα συντελούν για να βγαίνει αυτό το τελικό αποτέλεσμα που συνδυάζει το υψηλότερο μπασκετικό επίπεδο με το θέαμα. Οι μασκότ του NBA δε θα μπορούσαν να υστερούν, λοιπόν, σε μισθό που πολλές φορές ξεπερνά και το μισό εκατομμύριο ετησίως.

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η μασκότ των πρωταθλητών της Δύσης, Ντένβερ Νάγκετς, ο Ρόκι. Το… ανθρωπόμορφο Πούμα λαμβάνει 625 χιλιάδες δολάρια ετησίως και αποτελεί την πιο ακριβοπληρωμένη μασκότ μεταξύ των υπόλοιπων 30 του πρωταθλήματος. Ο Ρόκι έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο του το 1990 όταν οι Νάγκετς πραγματοποιούσαν κακή πορεία στη δυτική περιφέρεια και δυσκολεύονταν να πουλήσουν εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες. Τώρα η περίφημη μασκότ θα συνοδέψει την ομάδα στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-31_045230.png

Τα κόλπα της εκάστοτε μασκότ και το αστείο στυλ που υιοθετούν τις κάνει να ξεχωρίζουν. Μετά τον πρωτοπόρο Ρόκι με τη μεγάλη απήχηση, ακολουθεί ο Χάρι το γεράκι των Ατλάντα Χοκς που λαμβάνει 600 χιλιάδες δολάρια και όχι άδικα μιας και αποτελεί την πιο διάσημη μασκότ στην ιστορία του NBA.

usatsi_17285387.jpg

Ο Μπένι, ο θρυλικός ταύρος των Σικάγο Μπουλς, έρχεται τρίτος στην σχετική λίστα, αφού πληρώνεται 400 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο για την διασκεδαστική του παρουσία που λατρεύουν οι φίλοι των Μπουλς.

Επόμενος είναι ο Γκό, ο γορίλας των Φοίνιξ Σανς, με εισόδημα το ένα τρίτο από εκείνο της μασκότ των Χοκς. Την πεντάδα έρχεται να ολοκληρώσει ο Ούγκο, η σφήκα των Σάρλοτ Χόρνετς, με έσοδα 100 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι σε πολλές από αυτές τις μασκότ δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο που βρίσκεται από πίσω και ψυχαγωγεί τόσους χιλιάδες φιλάθλους μιας και συνηθίζεται να μην τους επιτρέπεται να δείχνουν το πρόσωπό τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που παρατηρείται με την πρώτη ματιά είναι ότι στο NBA δίνεται απόλυτη προσοχή και σημασία σε όλα όσα συντελούν για να βγαίνει αυτό το επιτυχημένο τελικό «προϊόν».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0