Sports Βusiness

Λόταρ Ματέους: Ο «θησαυρός» του γερμανικού ποδοσφαίρου, αγοράζει ομάδα από την Γκάνα!

Λόταρ Ματέους: Ο «θησαυρός» του γερμανικού ποδοσφαίρου, αγοράζει ομάδα από την Γκάνα!

Ο άλλοτε αστέρας της Bundesliga και κάτοχος της χρυσής μπάλας, Λόταρ Ματέους, έγινε ιδιοκτήτης της γκανέζικης ομάδας Accra Lions, στοχεύοντας στο να αποτελέσει δίαυλο ανάμεσα στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και στις ομάδες της Ευρώπης.  

Ο καταξιωμένος Γερμανός ποδοσφαιριστής, Λόταρ Ματέους, έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων επιτυχιών ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μία χρυσή μπάλα. Πλέον έχει υπό την ιδιοκτησία του και μία αφρικανική ποδοσφαιρική ομάδα, την Accra Lions, που συμμετέχει στην Premier League της Γκάνας

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, πρόσφατα αγόρασε τον σύλλογο έναντι σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ, με τις λεπτομέριες σχετικά με το ακριβές ποσό που ο ίδιος έχει επενδύσει στην ομάδα να μην έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην αστέρας της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε πως κύριος στόχος του όλα αυτά τα χρόνια, είναι να βοηθήσει στο να βρεθεί τρόπος ώστε τα νεαρά ταλέντα της Αφρικής να διευκολυνθούν και να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Ευρώπη, με μεγαλύτερες απολαβές.

Η Γκάνα είναι μία χώρα στην οποία ο 62χρονος Γερμανός έχει περάσει πολύ καιρό μέσα στην προσπάθειά του να βρει λύσεις γιά να γίνουν οι προπονήσεις των παικτών της χώρας πιο εύκολες.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν ήταν μόνος του. Στο πλευρό στάθηκαν παλιοί παίκτες της Bundesliga που έλκουν την καταγωγή τους από τον συγκεκριμένο τόπο, με τον Ιμπραχίμ Τάνκο να είναι αυτός που βοήθησε πολύ, ιδιαίτερα στο κομμάτι του scouting, και στην συνέχεια στην αγορά του κλαμπ από τον παλαίμαχο παίκτη των Βαυαρών.

Το όραμα του Ματέους φαίνεται πως ήταν αρκετά… παλιό, καθώς ήδη από το 1999 ο Γερμανός είχε δηλώσει: «Η Γκάνα είναι ποδοσφαιρική χώρα και αυτό που είδα στις προπονήσεις με τα παιδία εκεί είναι ότι τους αρέσει και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είδα παίκτες με ποιότητα και πάθος για το άθλημα και αυτό είναι το κλειδί στο να κάνουμε το ποδόσφαιρο εκεί καλύτερο στο μέλλον».    

Η επένδυση που τόσα χρόνια έκανε με χρόνο και προσπάθεια, πλέον έχει λάβει και την μορφή χρημάτων και μένει να δούμε εάν αυτή η πρωτοβουλία του θα «ανοίξει το δρόμο» του αφρικανικού ποδοσφαίρου προς την Ευρώπη.  


γκανα.webp


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0