Sports Βusiness

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ: Ένα ζάμπλουτο… παλτό, «πέταξε» από τα εκατομμύρια της Μπαρτσελόνα σε αυτά του επιχειρηματικού κόσμου!

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ: Ένα ζάμπλουτο… παλτό, «πέταξε» από τα εκατομμύρια της Μπαρτσελόνα σε αυτά του επιχειρηματικού κόσμου!

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, σε ένα «κακό φεγγάρι» για την ομάδα, που βρισκόταν σε φάση αναπροσαρμογής. Ο Δανός δεν… έπιασε στους «μπλαουγκράνα» όμως δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των επιχειρήσεων και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου!

Η τετραετία 2018-21 ήταν και η πιο δύσκολη για την Μπαρτσελόνα στον 21ο αιώνα. Η μία αποτυχία διαδεχόταν την άλλη, τα οικονομικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση και με την έξαρση της πανδημίας τα πράγματα γίνονταν ολοένα και χειρότερα. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τους Καταλανούς, πέρασαν κάποιοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται μέχρι και σήμερα και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του κλαμπ, με τον Τσάβι στο τιμόνι. Υπάρχουν ωστόσο και οι… άλλες περιπτώσεις.

Μια από αυτές είναι και ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ. Κανείς δε μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν ο λόγος που η Μπάρτσα απέκτησε για βασικό τον τότε επιθετικό της Λεγανές, αντί 18 εκατ. ευρώ! Η συνεργασία με τον Δανό δεν απέδωσε καρπούς, όμως αυτό είναι μονόπλευρο, καθώς ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το όνομα και το κύρος της Μπαρτσελόνα και επεκτάθηκε στον χώρο των επιχειρήσεων, βγάζοντας… τρελά λεφτά!

Ο μισθός που έπαιρνε στην ομάδα της Καταλονίας ήταν 4 εκατ. ευρώ τη χρονιά, όμως οι έξυπνες κινήσεις του Μπρέιθγουεϊτ ήταν εκτός γηπέδου. Ο Δανός, μαζί με τον θείο του, έκαναν… μπάσιμο σε εταιρεία με ακίνητα (NYCE Companies) το 2017, επένδυσαν ένα ποσό της τάξης των 850 χιλιάδων δολαρίων και έχουν δει τις μετοχές της εταιρείας να εκτοξεύονται! Στο σήμερα, η εταιρεία τους αξίζει πάνω από 250 εκατ. δολάρια, ενώ ασχολείται με περίπου 1.500 διαμερίσματα και πάνω από 500 τα οποία είναι υπό ανάπτυξη.

anne-1-e1587487539253.png

Μάλιστα, ο 31χρονος έχει ανοίξει εστιατόριο στην Βαρκελώνη που ονομάζεται «Γκέιβ», ενώ παράλληλα έχει μπει στο χώρο της μόδας, καθώς έχει ανοίξει εταιρεία ρουχισμού με την σύζυγό του, Αν Λορ Λιούις, ονόματι «Τρέντε». Το 2020 έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που μπήκε στη λίστα Forbes, μετά φυσικά από τον Λιονέλ Μέσι.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0