Sports Βusiness

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Ο Ινφαντίνο απειλεί με «μπλόκο» του τουρνουά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Ο Ινφαντίνο απειλεί με «μπλόκο» του τουρνουά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προειδοποίησε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών δεν θα μεταδοθεί σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εάν οι τηλεοπτικές εταιρίες δεν αυξήσουν τις προσφορές τους για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της FIFA χαρακτήρισε ως «απογοητευτικές» τις προσφορές που έχουν τεθεί για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, που θα διεξαχθεί σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό παράγοντα, είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να πωλήσει όσο καλύτερα γίνεται το προϊόν, ώστε να αναπτυχθεί και το γυναικείο ποδόσφαιρο παίρνοντας την προβολή που του αξίζει.  

Έως τώρα Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία έχουν προσφέρει ποσά τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, τα χρήματα που είχαν κατατεθεί για την εξαγορά των δικαιωμάτων σε αυτές τις χώρες άγγιζαν και τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ινφαντίνο, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Παγκοσμίου Οργανισμού για το εμπόριο στη Γενεύη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εάν οι προσφορές συνεχίσουν να μην είναι δίκαιες, θα αναγκαστούμε να μην μεταδώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν κάνει υψηλές προσφορές».  

«Καλώ, λοιπόν, όλους τους παίκτες, τους οπαδούς, τους προέδρους, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας και να υποστηρίξουν αυτήν την έκκληση για δίκαιη αμοιβή του γυναικείου ποδοσφαίρου. Οι γυναίκες το αξίζουν, τόσο απλά».

  www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0