Sports Βusiness

MLS: Τα γήπεδα γεμίζουν, το πρωτάθλημα συνεχώς και εξελίσσεται

tags :
MLS: Τα γήπεδα γεμίζουν, το πρωτάθλημα συνεχώς και εξελίσσεται

Στην Αμερική οι φίλαθλοι φαίνεται να «αγκαλιάζουν» σιγά σιγά το άθλημα του ποδοσφαίρου, με τα γήπεδα να κόβουν ολοένα και περισσότερα εισιτήρια.

Το MLS έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μεγαλώνει συνεχώς και αυτό δεν είναι απλός λόγια του «αέρα» αλλά μπορούν να εξακριβωθούν και με αριθμούς. Οι φετινοί μέσοι όροι κομμένων εισιτηρίων στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα νούμερα προ κορονοϊού ενώ απέχουν μόλις μερικές δεκάδες από την καλύτερη χρονιά που σημείωσε στην πρόσφατη ιστορία του το MLS, του 2018.

Σίγουρα η πανδημία σε συνδυασμό με την καραντίνα που επικράτησε σε όλο τον πλανήτη, όπως είναι φυσικό επηρέασε την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Άλλωστε για το 2020 δεν έχουμε καν στατιστικά νούμερα της συγκεκριμένης χρονιάς.

Για το 2023 ο μέσος όρος φιλάθλων στα γήπεδα είναι 21.840. Το νούμερο αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μόλις πριν δύο χρόνια το 2021 ο μέσος όρος ήταν ελάχιστα πάνω από τις 17.000.

The Best Sports Stadiums in the South - Deep South Magazine

Εξίσου μεγάλη εντύπωση προκαλεί πως οι διαφορές με την Ligue 1 δεν είναι τόσο μεγάλες όσες θα φανταζόταν κανείς. Το πρωτάθλημα Γαλλίας έχει κόψει κατά μέσο όρο μόλις 23.485 εισιτήρια, μία διαφορά μόλις 1.600.

OM our football team ! | Marseille Tourism

Σίγουρα ο πληθυσμός της Γαλλίας πολύ πιο μικρός σε σχέση με την Αμερική και τον Καναδά (χώρες από τις οποίες προέρχονται οι ομάδες του MLS) αλλά ας μην ξεχνάμε πως η Ligue 1 συμπεριλαμβάνεται στα top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το MLS μεγαλώνει και εξελίσσεται. Οι Αμερικάνοι μπορεί να λένε «soccer» αντί για «football» όμως σίγουρα ξέρουν να πλασάρουν ιδανικά το προϊόν τους.

Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0