Sports Βusiness

«Έσπασε» το μονοπώλιο της Amazon στην Ιταλία, για χάρη του Μίλαν - Ίντερ

«Έσπασε» το μονοπώλιο της Amazon στην Ιταλία, για χάρη του Μίλαν - Ίντερ
Η Amazon είχε τα δικαιώματα του πρώτου ιταλικού «εμφυλίου» στα ημιτελικά του Champions League. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν.
Οι μεταδόσεις του Champions League στην Ιταλία είναι, κατά μεγάλο ποσοστό, υπόθεση για ένα συνδρομητικό κανάλι: την Amazon. Η «μάχη», όμως, δύο ιταλικών ομάδων, άλλαξε τα δεδομένα.

Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Μίλαν και Ίντερ, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στον τελικό του Champions League, μετά από 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, άνοιξε τον «ασκό του Αιώλου» στην Ιταλία.

Παρότι τα δικαιώματα της αναμέτρησης ανήκαν στην Amazon, η ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή (AGCM) εξέδωσε ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, δεν μπορεί να μεταδοθεί αποκλειστικά και μόνο σε κωδικοποιημένη μορφή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον το 80% του ιταλικού πληθυσμού μπορεί να το παρακολουθήσει χωρίς χρέωση χωρίς επιπλέον κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, οι διαδικασίες προβολής του και μέσω «ανοιχτού» τηλεοπτικού καναλιού ξεκίνησαν, με νικητή το Sky, που από την αρχή φάνταζε ως φαβορί, από τη στιγμή που ήδη προβάλλει 121 ματς του Champions League ανά σεζόν, είτε σε live μετάδοση, είτε σε επανάληψη.

Το ζήτημα μετάδοσης της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων, λοιπόν, αυτής στην έδρα της Μίλαν στις 10 Μαΐου, λύθηκε. Όσον αφορά στη ρεβάνς (16/05), δεν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, μιας και ήδη είναι συμφωνημένο να προβληθεί μέσω του Mediaset, που είναι «ανοιχτό» κανάλι.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0