Sports Βusiness

Έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στη Γαλλία το Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ!

Έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στη Γαλλία το Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ!

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έσπασε τηλεοπτικό ρεκόρ στη Γαλλία που κρατούσε για κάτι παραπάνω από 12 χρόνια.

«Το ματς της χρονιάς» στην Premier League καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει ρεκόρ στη Γαλλία.

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αναμετρήθηκαν στο Έτιχαντ με φόντο τον τίτλο του πρωταθλήματος. Οι «πολίτες» ωστόσο κατάφεραν να μετατρέψουν σε περίπατο το ματς και επικράτησαν εν τέλει με σκορ 4-1.

Η μεγάλη αυτή μάχη μεταδόθηκε στη Γαλλία από το Canal Plus και μάλιστα έσπασε ρεκόρ 12ετίας. Συγκεκριμένα, περίπου 804.000 θεατές παρακολούθησαν μέσο όρο το παιχνίδι (42% του τηλεοπτικού κοινού), ενώ ο μέγιστος αριθμός έφτασε το 1,1 εκατομμύριο!

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης για αγώνα της Premier League στη Γαλλία από το 2010. Για την ακρίβεια στις 27 Δεκέμβρη εκείνου του έτους, σε αναμέτρηση της Άρσεναλ με αντίπαλο την Τσέλσι, τα «μηχανάκια» κατέγραψαν 911 χιλιάδες τηλεθεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη φετινή σεζόν (2022-23) στη Γαλλία το Canal Plus είναι το μοναδικό κανάλι που προβάλει παιχνίδια της Premier League, αφού το RMC Sport δεν ανανέωσε τη συμφωνία του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0