Sports Βusiness

Eredivisie: «Μπλοκάρονται» οι διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών μέσω συλλόγων και ποδοσφαιριστών! (video)

Eredivisie: «Μπλοκάρονται» οι διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών μέσω συλλόγων και ποδοσφαιριστών! (video)
Η Eredivisie στα «χνάρια» της Premier League και ίσως, ένα βήμα πιο μακριά, ως προς τα μέτρα προστασίας μπροστά στον κίνδυνο του εθισμού στον τζόγο.
Σχετικά Άρθρα
Χορηγίες στοιχηματικών εταιρειών... τέλος -και- στην Eredivisie, όπως όλα δείχνουν! Η κυβέρνηση της Ολλανδίας φέρεται να σχεδιάζει την απαγόρευση τους στο εγχώριο πρωτάθλημα, εφόσον προέρχονται από διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2025.

Η διαρροή της εν λόγω σκέψης «έρχεται» μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της ανάλογης απόφασης της Premier League. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η απαγόρευση θα είναι ολοκληρωτική, σε αντίθεση με αυτή των αγγλικών συλλόγων που δεν επιτρέπει τη διαφήμιση στο κέντρο της φανέλας, αλλά μόνο στα μανίκια.

Το σκεπτικό της απαγόρευσης βασίζεται στο σχέδιο της ολλανδικής κυβέρνησης, κατά της «μη στοχευμένης διαφήμισης», για διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες, δηλαδή της προβολής τέτοιων διαφημίσεων σε υψηλά επίπεδα σε ευάλωτες ομάδες (όπως είναι για παράδειγμα οι νέοι), χωρίς να το έχουν επιλέξει.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση του αρμόδιου Υπουργού για τα θέματα πολιτικής προστασίας, Φρανκ Βέερβιντ, από τις 30 Ιουνίου του 2022, θα απαγορευθεί στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές κάθε συμμετοχή σε διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου. Από την άλλη, όσοι έχουν αποσυρθεί, θα μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Σημειώνεται πως ο Ιούλιος του 2025 ορίστηκε ως πιθανή ημερομηνία ενεργοποίησης της απόφασης για τους συλλόγους, ώστε να έχουν χρόνο για να αναζητήσουν νέες χορηγικές συνεργασίες.

LGxBNTpH.jpg

Οι ομάδες που στην παρούσα φάση επηρεάζονται είναι η Άλκμααρ, η Φορτούνα Σιτάρντ και η Φόλενταμ, αλλά αρκετές άλλες, που έχουν ανάλογους χορηγούς στα γήπεδά τους. Ανάμεσα σε αυτές και ο Άγιαξ.

Μένει να φανεί, αν και πώς θα προχωρήσει η συγκεκριμένη σκέψη. Ειδικά από τη στιγμή που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας είχε «κρούσει» τον κώδωνα του κινδύνου τον Οκτώβριο του 2022, τονίζοντας πως μία απόφαση απαγόρευσης των χορηγιών σε συλλόγους από διαδικτυακές εταιρείες στοιχηματισμού, θα τους στερούσε έσοδα ύψους μεταξύ 40 και 70 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0