Sports Βusiness

Μιλγουόκι Μπακς: Νέο καθεστώς ιδιοκτησίας για τα «ελάφια» του Αντετοκούνμπο

Μιλγουόκι Μπακς: Νέο καθεστώς ιδιοκτησίας για τα «ελάφια» του Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς άλλαξαν το καθεστώς ιδιοκτησίας τους με τους Τζίμι και Ντι Χάσλαμ να μπαίνουν δυναμικά στην ομάδα εξαγοράζοντας το 25% από τον προκάτοχο Μαρκ Λάσρι.

Ο συνιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Μαρκ Λάσρι, πούλησε το μερίδιο του, 25%, στους ιδιοκτήτες των Κλίβελαντ Μπράουνς, Τζίμι και Ντι Χάσλαμ και στην εταιρεία τους Haslam Sports Group, που ιδρύθηκε το 2020. Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα από το Μιλγουόκι και σφραγίστηκε με την συνολική αξία να φτάνει τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο που βρισκόταν στη 15η θέση στη Λίστα του Φορμπς με αξία 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο του NBA ενέκρινε αυτή την συμφωνία η οποία είχε «κλείσει» από τον Φεβρουάριο. Με τους ιδιοκτήτες των Μπράουνς να συμπορεύονται πια με τον Ουές Έντενς στην ιδιοκτησία των Μπακς. Μιας ομάδας από τις πιο επιτυχημένες στο NBA την τελευταία πενταετία, αφού μετρά τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα στην κανονική περίοδο.

Η νέα μέρα που ξημερώνει στο Μιλγουόκι δεν αναμένεται να αλλάξει πολύ τα δεδομένα του συλλόγου. Η ομάδα πλέον βρίσκεται στα play off και είναι προσηλωμένη στον στόχο του πρωταθλήματος. Οποιεσδήποτε προσθήκες στο ρόστερ έχουν τακτοποιηθεί προ μηνών από τον μάνατζερ της ομάδας μιας και η προθεσμία των ανταλλαγών έχει περάσει πριν δύο μήνες. Όπως είπε και ο ίδιος ο Τζίμι Χάσλαμ, που έχει εμπειρία στην ιδιοκτησία ομάδων, θα προσπαθήσει να κάνει ερωτήσεις και να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τον σύλλογο πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Η πορεία των «ελαφιών» στα play off θα ορίσει και αυτά που θα χρειαστεί να δρομολογηθούν από τη νέα σεζόν για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Καθοριστικές αποφάσεις ενδέχεται να πρέπει να παρθούν δεδομένου πως οι Μπρουκ Λόπεζ, Τζε Κράουντερ και Τζο Ίγκλις μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει και η περίπτωση του 31χρονου Κρις Μίντλετον που έχει οψιόν ύψους 40 εκατομμυρίων για την επόμενη χρονιά αν θελήσει να την χρησιμοποιήσει.

xtubg59j1frvk8kyxvub.jpeg


«Είναι τιμή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να επενδύσουμε στους Μιλγουόκι Μπακς και να ενώσουμε της δυνάμεις μας με τις οικογένειες Έντενς και Ντίναν σαν συνεργάτες"
, δήλωσαν η Ντι και ο Τζίμι Χάσλαμ. "Η μέχρι πρότινος ιδιοκτησία έχει δημιουργήσει έναν πρωταθληματικό οργανισμό εντός και εκτός παρκέ, πράγμα πολύ δύσκολο στον αθλητισμό και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα που έχουν χτίσει ως τώρα. Εκτιμούμε ακράδαντα την ιστορία του Μιλγουόκι στο μπάσκετ καθώς και το παθιασμένο και πιστό κοινό του. Τρέφουμε εκτίμηση στη δύναμη του αθλητισμού και στην ξεχωριστή του ικανότητα να ενώνει τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος του NBA προσφέροντας την στήριξη που χρειάζονται οι Μπακς για να συνεχίσουν την διαρκή επιτυχία τους».

Υπό την ιδιοκτησία του Μαρκ Λάσρι και του Όουενς Έντενς το Μιλγουόκι είχε την ευκαιρία να δει το γήπεδο του, Φάιζερ Φόρουμ να παίρνει... σάρκα και οστά το 2018 καθώς και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής γύρω από αυτό.

Πέρα από τη διοίκηση της ομάδας το Haslam Group θα αναλάβει την διαχείριση του γηπέδου (Φάιζερ Φόρουμ), του Sports Science Center, του Wisconsin Herd και του Bucks Gaming. Οι Μπακς αποτελούν την τρίτη ομάδα στην οποία είναι ιδιοκτήτες οι Χάσλαμ μεταξύ των Κλίβελαντ Μπράουνς του NFL και Κολούμπους Κρου στο MLS. Τα «ελάφια» αποτελούν τη δεύτερη ομάδα στο NBA που μέσα στην σεζόν είχε αλλαγή στο καθεστώς ιδιοκτησίας της μετά τους Σανς που πέρασαν στην κατοχή του Ματ Ίσμπια τον Δεκέμβριο, ο οποίος ήθελε πρώτα το μερίδιο του Λάσρι στους Μπακς.

Ευτυχία Οικονομίδου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0