Sports Βusiness

Αλίγια Μπόστον: Από τη «θυσία» των γονιών της, στις μεγάλες συνεργασίες και στο νούμερο 1 ντραφτ του WNBA

Αλίγια Μπόστον: Από τη «θυσία» των γονιών της, στις μεγάλες συνεργασίες και στο νούμερο 1 ντραφτ του WNBA

Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ιστορία που την κουβαλάει και τον έχει διαμορφώσει σε αυτό που είναι σήμερα. Έτσι και η Αλίγια Μπόστον από τις Παρθένες Νήσους που με την βοήθεια των γονιών της και την μεγάλη της πίστη στον Θεό κατάφερε να φτάσει στο κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο στο μπάσκετ που πάντα ονειρευόταν.

Το ντραφτ του 2023 ολοκληρώθηκε και η Αλίγια Μπόστον επιλέχθηκε πρώτη από τους Ιντιάνα Φίβερ. Η 21χρονη, με μέσο όρο 13 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, από το 2022 που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Νότια Καρολίνα, είδε τις επαγγελματικές τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα και να συνεργάζεται με εταιρείες-μεγαθήρια όπως η Under Armour, Bose, Crocs, Orangetheory ξεκινώντας μάλιστα και το δικό της camp στις Παρθένες Νήσους απ’ όπου και κατάγεται. Οι επιδραστικές εμφανίσεις της με τους Gamecocks καθ’ όλη την διάρκεια της κολεγιακής της καριέρας ήταν που την οδήγησαν σε αυτή τη θέση σήμερα.

«Είναι πολύ ξεχωριστό αυτό και είμαι ευγνώμων στον Θεό που μ’ έβαλε σ’ αυτή τη θέση. Οι άνθρωποι στην Ιντιάνα είδαν κάτι σ’ εμένα. Είμαι έτοιμη να πάω εκεί και να ξεκινήσω δουλειά», δήλωσε η Αλίγια.

Οι Φίβερ που κατείχαν το χειρότερο ρεκόρ (5-31) εναποθέτουν πλέον όλες τις ελπίδες τους στο ταλέντο της 21χρονης σέντερ/φόργουορντ για να κυνηγήσουν υψηλούς στόχους την ερχόμενη σεζόν.

«Η Αλίγια Μπόστον θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον οργανισμό μας και μέσα και έξω από το γήπεδο», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Φίβερ, Λιλ Νταν, προσθέτοντας: «Έχουμε ενθουσιαστεί με την ικανότητά της στο ποστάρισμα και τις αρχηγικές τάσεις της. Είναι μια υπέροχη μέρα για την ομάδα μας»!

Η 21χρονη αμυντικός της χρονιάς και καλύτερη παίκτρια για το 2022, είχε πάντα ως κινητήρια δύναμη την πίστη της. Της την μετέδωσαν οι γονείς της από πολύ μικρή ηλικία βοηθώντας τη με αυτό τον τρόπο να στηριχτεί στα πόδια της.

Ήταν τότε, που όταν βρισκόταν ακόμα στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, οι γονείς της πήραν την δύσκολη απόφαση να αποχωριστούν εκείνη και την αδερφή της και να τις στείλουν στην θεία τους στη Μασαχουσέτη για να κυνηγήσουν το όνειρό τους στο μπάσκετ και να έχουν μία καλύτερη ζωή. Εκείνη τις μεγάλωσε σαν δικά της παιδιά μαγειρεύοντας τα αγαπημένα τους φαγητά και κάνοντας τες να αισθανθούν όσο γίνεται περισσότερο «σαν το σπίτι τους».

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-16_224432.png

Έτσι κι αλλιώς φαινόταν από όταν ήταν μόλις τριών ετών, πως η Αλίγια με τα...χρωματιστά μαλλιά ήταν γεννημένη για να παίξει μπάσκετ. Η ίδια δήλωσε πως αν δεν είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με την «πορτοκαλί» θα της άρεσε το τένις. Ο πατέρας τους, Αλ, ήταν εκείνος που αγόρασε τις πρώτες μπάλες του μπάσκετ στα κορίτσια του, με τις δύο αδερφές να κάνουν αμέτρητες μεταξύ τους «μάχες» ένας εναντίον ενός ή με αντίπαλο τον πατέρα τους.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-16_224458.png

Ο Αλ και η γυναίκα του Κλεόνε δεν έχουν χάσει κανένα σημαντικό παιχνίδι των παιδιών τους σε σημείο οι διαιτητές των αγώνων να αναρωτηθούν αν δουλεύουν μιας και βρίσκουν χρόνο να παρευρίσκονται σε κάθε ματς. Στο πατρικό τους στον Άγιο Θωμά έχουν ένα… βαζάκι γεμάτο κονφετί σαν σουβενίρ από τις επιτυχίες τους αυτά τα τέσσερα χρόνια. Όταν οι γυναίκες της Νότιας Καρολίνας πέτυχαν το τρίτο συνεχόμενο ταξίδι τους στο Final Four στο τουρνουά του NCAA, ο Αλ Μπόστον πήρε μια χούφτα πορτοκαλί, κόκκινο και μπλε κονφετί από το πάτωμα του γηπέδου και το έβαλε στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού του για ενθύμιο.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-16_224444.png

Η μεγάλη υποστήριξη από τους γονείς της και η πίστη της στον Θεό  έφτασαν την Αλίγια Μπόστον εδώ που είναι σήμερα. Να κρατάει τη φανέλα των Ιντιάνα Φίβερ και να ανυπομονεί να παίξει για «χάρη» της. Δεν θα αφήσει πίσω την ιεροτελεστία της, να μη φοράει την εμφάνιση της ομάδας για την οποία αγωνίζεται πέρα από τα επίσημα παιχνίδια και να προσεύχεται κάθε φορά πριν πατήσει το παρκέ.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-16_224411.png

«Η πίστη μου αναπτύχθηκε την τελευταία σεζόν, όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, δεν ήξερα τι συμβαίνει στη ζωή μου και ήμουν συντετριμμένη. Όμως με βοήθησε η πίστη. Η οικογένεια μου και εγώ μελετούσαμε τη Βίβλο κάθε βράδυ και ένιωθα πως έρχομαι κοντά στον Θεό με αυτό τον τρόπο. Η πίστη μου με βοήθησε και στο παρκέ γιατί είμαι πιο υπομονετική. Ξέρω πως οτιδήποτε και αν συμβεί είναι εξαιτίας του. Όλα γίνονται εξαιτίας του Θεού. Αυτός μου επιτρέπει να τα κάνω αυτά και με ευλόγησε να έχω υπέροχες συμπαίκτριες που με βοήθησαν να λάμψω σε κορυφαίο επίπεδο. Κάθε πρωί που ξυπνούσα, είχα τον στόχο μας στο μυαλό μου. Δεν με ένοιαζε ποιος είναι ο αντίπαλος».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0