Sports Βusiness

Τέλος από τις φανέλες στην Premier League οι εταιρείες στοιχήματος, αλλά μένουν σε όλα τα γήπεδα κανονικά!

Τέλος από τις φανέλες στην Premier League οι εταιρείες στοιχήματος, αλλά μένουν σε όλα τα γήπεδα κανονικά!

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Premier League ενημέρωσε ότι θα αποσυρθούν οι χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών από όλες τις φανέλες των ομάδων!

Δεν θα υπάρχουν πια στοιχηματικές εταιρείες πάνω στις φανέλες των ομάδων της Premier League, παρά μόνο στα μανίκια! Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόσυρση των συγκεκριμένων χορηγιών. Σκοπός είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαφημίσεις των τυχερών παιχνιδιών.

Φυσικά, η μετάβαση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ώστε να μπορέσουν οι σύλλογοι του αγγλικού πρωταθλήματος να προσαρμοστούν καταλλήλως. Έτσι, η εποχή όπου οι εταιρείες στοιχήματος θα αφαιρεθούν οριστικά από τις φανέλες, θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2026-27.

Με τον τρόπο αυτό, η Premier League κάνει τη διαφορά και γίνεται η πρώτη λίγκα στο Ηνωμένο Βασίλειο που λαμβάνει ένα τόσο δραστικό μέτρο για την καταπολέμηση του τζόγου. Πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων, οι οποίες συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτό το εγχείρημα.

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σήμερα μαζί, να αποσύρουν τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών από το μπροστινό μέρος των φανελών των συλλόγων, καθιστώντας το έτσι ως το πρώτο αθλητικό πρωτάθλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο που λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο οικειοθελώς, προκειμένου να μειώσει τη διαφήμιση του τζόγου.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια εκτεταμένη διαβούλευση που συμπεριλαμβάνει τη διοργανώτρια αρχή, τους συλλόγους της και το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού ως μέρος της συνεχιζόμενης αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια από την κυβέρνηση.

Η Premier League συνεργάζεται επίσης και με άλλα αθλήματα για την ανάπτυξη ενός νέου κώδικα για την υπεύθυνη χορηγία των εταιρειών στοιχήματος.

Για να βοηθηθούν οι σύλλογοι στη μετάβασή τους χωρίς τις χορηγίες από τα τυχερά παιχνίδια στη φανέλα, η συμφωνία θα ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν 2025/26

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με την παρουσία των χορηγιών από τις στοιχηματικές εταιρείες μέσα στα γήπεδα των ομάδων! Η διαφήμισή τους σε αυτά τα σημεία, μπορεί να συνεχιστεί κανονικά.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0