Sports Βusiness

Μυθικό ποσό για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από τους τελικούς του «Last Dance»!

Μυθικό ποσό για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από τους τελικούς του «Last Dance»!

Με ποσό ρεκόρ πωλήθηκαν τα παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στη διάρκεια του δεύτερου τελικού της σεζόν 1997-98, δηλαδή στο «last dance» του θρύλου του NBA με τους Σικάγο Μπουλς.

Ήταν, είναι και θα παραμένει για πάντα στην επικαιρότητα. Τα κατορθώματα του Μάικλ Τζόρνταν με την πορτοκαλί «θεά» του έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο πάνθεον του αθλήματος επ’ άπειρον. Κάτι που σημαίνει πως ό,τι αγγίζει ή έστω έχει αγγίξει, μετατρέπεται σε… χρυσό!

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τα παπούτσια που φορούσε κατά τη διάρκεια του δευτέρου -αποκλειστικά- ημιχρόνου, στον δεύτερο τελικό του NBA απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, την περίοδο 1997-98. Πρόκειται για τη σεζόν που αποτέλεσε εν τέλει το «last dance» του MJ με τους Σικάγο Μπουλς. Στόχος των «ταύρων» ήταν το τρίτο διαδοχικό δαχτυλίδι και έκτο συνολικά στην ιστορία τους.

Πρωταγωνιστής φυσικά, ο ένας και μοναδικός «Air-Jordan». Αν και είχαν γνωρίσει την ήττα στον πρώτο τελικό, κατάφεραν να φέρουν τη σειρά στο 1-1, με τον Τζόρνταν να σημειώνει 37 πόντους, με πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ, χωρίς να πραγματοποιήσει κανένα λάθος! Ήταν η αρχή, που οδήγησε το Σικάγο λίγες ημέρες αργότερα στο έκτο του πρωτάθλημα.

Τα παπούτσια με τα οποία αγωνίστηκε στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης, πωλήθηκαν πρόσφατα σε δημοπρασία με ποσό ρεκόρ. Ποιο είναι αυτό; 2.238.000 δολάρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ, ανήκε και πάλι στον Μάικλ Τζόρνταν, είχε φτάσει στα 1.472.000 δολάρια και επρόκειτο απλώς για παπούτσια που είχε φορέσει σε παιχνίδι της κανονικής διάρκειας!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0