Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: «Μετακομίζει» εκτός Καμπ Νου για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Μπαρτσελόνα: «Μετακομίζει» εκτός Καμπ Νου για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Η Μπαρτσελόνα δεν θα παίξει την επόμενη σεζόν στο Καμπ Νου, εξαιτίας ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθεί στο θρυλικό στάδιο. Το κόστος των έργων που έχει ανακοινώσει ο Λαπόρτα αγγίζει το 1,5 δις ευρώ.   

Η εμβληματική έδρα της Μπαρτσελόνα πρόκειται να αλλάξει εντελώς μορφή. Η διοίκηση του συλλόγου ενέκρινε και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ολικής ανακαίνισης του Καμπ Νου. Το έργο, σύμφωνα με την Athletic, θα κοστίσει σχεδόν 1,5 δις, κάνοντας το γήπεδο… αγνώριστο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Χουάν Λαπόρτα, υποστήριξε πως τα έργα στο Καμπ Νου θα προχωρήσουν κανονικά παρά τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα. Οι δυσκολίες ωστόσο είναι πολλές και μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση των εργασιών. Μερικοί από τους λόγους ανησυχίας για το νέο έργο που είναι «στα σκαριά», έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο κεφάλαιο που υπάρχει στην ομάδα.

Ο Λαπόρτα έχει δηλώσει πως θα διαθέσει να για την ανακαίνιση 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, είχε αφήσει πίσω του ολοκληρωμένα σχέδια για ένα έργο που θα κόστιζε 886 εκατομμύρια, ωστόσο οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα είναι αρκετά κοστοβόρες και γι’ αυτό απαιτούνται περισσότερα χρήματα. Το έργο ήδη θεωρείται από πολλούς ως η πιο ακριβή και περίπλοκη ανοικοδόμηση γηπέδου.

Στα εμπόδια που έως τώρα βρίσκει η ανακαίνιση προστίθεται και η διαφωνία που έχει προκύψει σχετικά με το ποια αρχιτεκτονική εταιρία θα αναλάβει την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου. Επιπλέον, πολλοί από τους αρχιτέκτονες που είχαν αρχικά συμφωνήσει να αναλάβουν τις εργασίες έχουν πλέον αποχωρήσει.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών η Μπαρτσελόνα θα παίζει έχοντας ως έδρα το Μοντζούικ. Πρόκειται για ένα στάδιο 55.000 θέσεων που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Βαρκελώνης και είχε διοργανώσει τους Ολυπιακούς Αγώνες το 1992.  Για πρώτη φορά μετά το 1957, όταν τελείωσε η κατασκευή του εμβληματικού σταδίου, οι «μπλαουγκράνα», θα αναγκαστούν να μείνουν μακριά από το «σπίτι» τους.



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0