Sports Βusiness

Μισθοί προπονητών: Από τον… Μίδα Σιμεόνε στον Τσάμπι Αλόνσο της πρώτης 10αδας!

Μισθοί προπονητών: Από τον… Μίδα Σιμεόνε στον Τσάμπι Αλόνσο της πρώτης 10αδας!

Ένα… σκασμό λεφτά δεν παίρνουν μόνο οι αθλητές αλλά και οι προπονητές στο ποδόσφαιρο με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να «σέρνει», με τεράστια διαφορά από το δεύτερο, το… χορό των πιο ακριβοπληρωμένων. Γκουαρδιόλα και Κλοπ συμπληρώνουν την τριάδα. Περισσότερα μηδενικά βλέπει στον τραπεζικό του λογαριασμό ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Νίκο Κόβατς, απ’ ότι ο Τσάβι και ο Αρτέτα.

Η ζωή τους στα επαγγελματικά μόνο «ρόδινη» δεν είναι. Οι… καπετάνιοι ενός οργανισμού στον αθλητισμό βρίσκονται συνεχώς κάτω από διαρκή πίεση, με τα αποτελέσματα να αποτελούν το μοναδικό τους φίλο ή εχθρό. Οι προπονητές είναι οι πρώτοι που θα κριθούν μετά από μία ήττα και από τους τελευταίους που θα λάβουν τη δόξα σε αντίθετη περίπτωση. Και αυτός είναι ο λόγος που οι κορυφαίοι του είδους ή τουλάχιστον εκείνοι που βρίσκονται στη… βιτρίνα, απολαμβάνουν και την αντίστοιχη οικονομική ανταμοιβή, δεδομένου της εκτόξευσης των οικονομικών στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα που έκανε γνωστή η L’ Equipe προ ημερών όσον αφορά τους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνικούς για το 2023, ο «βασιλιάς» όλων είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντίνος ο οποίος έχει βγάλει… ρίζες στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες εδώ και πάνω από μία δεκαετία (2011), έχει επαναφέρει την Ατλέτικο στην ελίτ. Και για το λόγο αυτό οι «ροχιμπλάνκος» τον επιβραβεύουν με έναν… παχουλό μισθό, ο οποίος μεταφράζεται σε 34 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ή αν προτιμάτε σε κάτι περισσότερο από 655 χιλιάδες την εβδομάδα. Χαοτική η διαφορά του συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
1649837452350.jpg

Την τριάδα συμπληρώνουν οι Γκουαρδιόλα (22.5 εκατ. ετησίως) και Κλοπ (18 εκατ.) στο Νησί. Οι προπονητές των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα καθοδηγούν δύο από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς «κολοσσούς» παγκοσμίως που κυριαρχούν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ως εκ τούτου αμείβονται αναλόγως.
jurgen-klopp-pep-guardiola-embargo-presser-141022.jpg

Την δεκάδα συμπληρώνουν τρεις τεχνικοί από τη Serie A (Αλέγκρι, Ιντζάγκι και Μουρίνιο) αν και ανάμεσα σε αυτούς δεν βρίσκεται ο Λουτσιάνο Σπαλέτι με την φοβερή και τρομερή του Νάπολι. Φυσικά το «παρών δίνουν οι Αντσελότι και Τούχελ (με τη Μπάγερν πλέον) ενώ μάλλον έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως στους 10 πιο ακριβοπληρωμένους συναντώνται και οι Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν Λεβερκούζεν), Νίκο Κόβατς (Βόλφσμπουργκ). Αξίζει να τονιστεί πως μέχρι πριν από λίγες μέρες στην 4η θέση «κατοικοέδρευε» ο Γκρέιαμ Πότερ, πριν αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των «μπλε», καθώς λάμβανε 13.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Τσέλσι.

Τέλος, μπορεί να αποτελεί έκπληξη αλλά εκτός αυτής είναι τόσο ο Τσάβι (11ος), όσο και οι Αρτέτα, Τεν Χαγκ.

Αναλυτικότερα ακολουθούν οι πρώτοι 10 της λίστας και τα ποσά που λαμβάνουν ετησίως από τους συλλόγους τους.

Ντιέγκο Σιμεόνε

Ατλέτικο Μαδρίτης

34 εκατομμύρια ευρώ

Πεπ Γκουαρδιόλα

Μάντσεστερ Σίτι

22.5 εκατομμύρια ευρώ

Γιούργκεν Κλοπ

Λίβερπουλ

18 εκατομμύρια ευρώ

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Γιουβέντους

13 εκατομμύρια ευρώ

Τόμας Τούχελ

Μπάγερν Μονάχου

12 εκατομμύρια ευρώ

Κάρλο Αντσελότι

Ρεάλ Μαδρίτης

11  εκατομμύρια ευρώ

Σιμόνε Ιντζάγκι

Ίντερ

10 εκατομμύρια ευρώ

Τσάμπι Αλόνσο

Mπάγερ Λεβερκούζεν

5 εκατομμύρια ευρώ

Νίκο Κόβατς

Βόλφσμπουργκ

4 εκατομμύρια ευρώ


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0