Sports Βusiness

Αντετοκούνμπο τώρα και στο χρηματιστήριο της Wall Street! (vid)

Αντετοκούνμπο τώρα και στο χρηματιστήριο της Wall Street! (vid)

Η συνεργασία του Giannis με την Calamos Investments άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για τον Έλληνα διεθνή που ανέκαθεν «προστάτευε» τα λεφτά του.

Η επενδυτική εταιρεία Calamos είναι γνωστή στην Ελλάδα λόγω της (ανεπιτυχούς) απόπειρας εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο CEO της επιχείρησης και ομογενής Τζον Κουδούνης ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με στόχο την παροχή ευκαιριών σε επενδυτές που αναζητούν θετικές επενδύσεις και κοινωνικές αποδόσεις.

viber.jpg

Ο Giannis θα είναι στην «ίδια ομάδα» πλέον με τον Τζον σε αυτό το νέο επιχειρηματικό βήμα με στόχο όσο το δυνατόν πιο προσιτές επενδύσεις, θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και με ηθικά στάνταρ. Το σημαντικότερο σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα που κάνει ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας είναι πως το 10% των κερδών από το project θα δωρίζεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση και εκπαίδευση σε υποβαθμισμένες κοινωνίες.

Στην αρχή, ο 28χρονος σταρ δεν έκρυψε πως είχε ενδοιασμούς για τη νέα αρχή μιας και λόγω του φτωχικού τρόπου με τον οποίο μεγάλωσε στην Ελλάδα δεν είχε μάθει για την αξία των επενδύσεων. Το ρητό που τον καθόριζε ήταν: «Ποτέ μην βάζεις όλα σου τα αυγά στο ίδιο καλάθι». Αυτό ο Greek Freak το ακολούθησε πιστά, ειδικά το πρώτο διάστημα στο Μιλγουόκι όπου για πρώτη φορά αντίκρισε τόσα χρήματα και με τον φόβο μην τα χάσει και τα σπαταλήσει εύκολα τα μοίρασε σε διαφορετικές τράπεζες. Πλέον έχει διδαχτεί πως υπάρχουν πιο ασφαλείς και καλύτεροι τρόποι για να κάνει το ίδιο πράγμα μιας και πλέον αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά την έννοια των χρημάτων.

antetok_2.jpg

Ο αγαπημένος του πατέρας μπορεί να μην του έμαθε την αξία της επένδυσης, όμως ο Giannis σκοπεύει να σπάσει τον κύκλο. Έχοντας δύο γιους να τον ακολουθούν, δίνει το «καλό παράδειγμα» και την ώθηση σε όλα τα νέα παιδιά που φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα. «Πάρε το ρίσκο. Άσε τα χρήματα σου να δουλέψουν για σένα. Βγες έξω και επένδυσε σε πράγματα με τα οποία είσαι παθιασμένος», δήλωσε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της αμερικάνικης οικονομίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χτύπησε το κουδούνι της λήξης της διαδικασίας ανταλλαγής των μετοχών στο χρηματιστήριο της Wall Street με τους αδερφούς του Θανάση και Άλεξ όπως πάντα στο πλευρό του. Σε αντίθεση με πολλά παραδείγματα αθλητών όπου μετά την απόσυρσή τους παίρνουν την… κάτω βόλτα χάνοντας όλα όσα έχουν κατακτήσει, ο Giannis στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η σύμπραξη του Greek Freak με τον καινούριο του «συμπαίκτη» Τζον, μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει μιας και ο CEO της Calamos Investments έχει 25 χρόνια εμπειρίας στην Wall Street διπλασιάζοντας τα κέρδη της εταιρείας από 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε 40!

«Είμαι ευγνώμων για αυτή την συνεργασία γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αφήσουμε το αποτύπωμά μας και μια κληρονομιά ενός καλύτερου κόσμου στα παιδιά μου αλλά και σε όλους τους νέους ανθρώπους εκεί έξω, γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Ο Τζον κι εγώ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο για τον καινούριο του συνεργάτη.

339114164_1205732753411012_6464268441185557821_n_1.jpg

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0