Sports Βusiness

Μισό δις δολάρια από τον θρύλο του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ για την αγορά των Τίμπεργουλβς

Μισό δις δολάρια από τον θρύλο του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ για την αγορά των Τίμπεργουλβς
Ο πρώην σταρ των Γιάνκις, Άλεξ Ροντρίγκεζ έκανε τη μεγαλύτερη χρηματική επένδυση που εχει γίνει από πρώην αθλητή για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των Μινεσότα Τίμπεργουλβς δίνοντας 290 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας ακόμα και την αγορά των Σάρλοτ Χόρντετς από τον Μάικλ Τζόρνταν το 2010 για 180 εκατομμύρια.

Ο «A-Rod» είναι γνωστός για την σπουδαία καριέρα του στο μπέιζμπολ η οποία σε μεγάλο βαθμό επισκιάστηκε από το γεγονός ότι έκανε χρήση αναβολικών για να αυξήσει την απόδοσή του. Ξεκίνησε από τους Σιάτλ Μάρινερς, συνέχισε στους Τέξας Ρέιντζερς και κατέληξε στους Νιου Γιορκ Γιάνκις όπου έμεινε για 11 χρόνια και έκανε σπουδαία επιτεύγματα. Ο 14 φορές All Star και 3 φορές πολυτιμότερος παίκτης παρέμεινε στα φώτα της δημοσιότητας και μετά το μπέιζμπολ λόγω της σχέσης του με τη γνωστή τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ το 2017 την οποία και αρραβωνιάστηκε, αλλά κατέληξαν να πάρουν χωριστούς δρόμους 4 χρόνια αργότερα.

Ο Άλεξ Ροντρίγκεζ συμπορεύεται με τον Mαρκ Λορ στην προσπάθεια πλήρους εξαγοράς των Τίμπεργουλβς κάνοντας μια συνδυαστική κατάθεση 290 εκατομμυρίων, ενώ συνολικά έχουν προσφέρει πάνω από 500 εκατομμύρια.  Αυτό που επιθυμούν είναι να γίνουν οι βασικοί ιδιοκτήτες του συλλόγου πραγματοποιώντας και την δεύτερη κατάθεση χρημάτων τους, ώστε να αποκτήσουν το 40% της ομάδας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που περνάμε στην επόμενη φάση της ιδιοκτησίας. Εκτιμάμε πολύ την συνεργασία του Γκλεν και την καθοδήγησή του και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα μαζί του για να φέρουμε επιτυχίες στους φαν της Μινεσότα».

Το πλάνο των δύο -πλέον- επιχειρηματιών αποτελείται από τρία στάδια. Αρχικά, εξαγόρασαν το 20% της ομάδας της Μινεσότα και με την προσφορά του Μαρτίου το ποσοστό ιδιοκτησίας τους άγγιξε το 40%. Στόχος τους είναι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 να έχουν δρομολογήσει και την τελευταία τους πληρωμή, ώστε μέχρι τον Μάρτιο του 2024 το επιχειρηματικό δίδυμο να έχει στην κατοχή του το 80% των Τίμπεργουλβς. Με αυτόν τον τρόπο ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του συλλόγου θα έχει το 20%.

Όλο αυτό διαδραματίζεται μία περίοδο που η ομάδα της Μινεσότα έχει πάρει τα πάνω της και διεκδικεί τη δική της θέση στα play off της Δύσης με τους εξαιρετικά ανεβασμένους Καρλ Άντονι Τάουνς και Άντονι Έντουαρντς.

Για να πάρει «σάρκα και οστά» αυτό το σχέδιο χρειάζονται πολλές χορηγίες. Το δικό του «λιθαράκι» έβαλε πρώτος απ’ όλους ο διάσημος ράπερ 50 Cent ανακοινώνοντας την συνεργασία της επιχείρησής του «Sire Spirits» με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ και τον συνεργάτη του Μαρκ Λορ.


Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0