Sports Βusiness

Τσέλσι: Απώλεια 148 εκατομμυρίων, εξαιτίας των κυρώσεων στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Απώλεια 148 εκατομμυρίων, εξαιτίας των κυρώσεων στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επηρέασαν σοβαρά τα οικονομικά της ομάδας την χρονιά του 2022.   

Μια αρκετά μεγάλη οικονομική ζημία φαίνεται πως υπέστη η Τσέλσι την περασμένη χρονιά (2022), η οποία ήταν αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που χάθηκε υπολογίζεται πως αγγίζει τις 121 εκατομμύρια λίρες (148 εκατομμύρια σε δολάρια), από τις 10 Μαρτίου 2022 όταν οι ποινές επιβλήθηκαν στον Ρώσο μεγιστάνα. Εξαιτίας των οικονομικών αυτών κυρώσεων, η ομάδα των Λονδρέζων αναγκάστηκε να περιορίσει τα έξοδά της και να κινηθεί με ένα μικρό κεφάλαιο, ύστερα από ειδική άδεια της Βρετανικής κυβέρνησης. Μέχρι την εκποίησή της τον Μάϊο του 2022, τα έκτακτα έξοδα που προέκυψαν στον σύλλογο σε συνδυασμό με τα συμβόλαια των παικτών και των χορηγών, στοίχισαν στα οικονομικά της ομάδας που έπεσαν σε μεγάλη ύφεση.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μέσα σε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα αποκλείστηκε από την θέση που έως τότε κατείχε στον σύλλογο, εξαιτίας σωρείας κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ύστερα από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρόεδρος είχε αγοράσει την Τσέλσι το 2003 έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών και από τότε, έθεσε γερές βάσεις ώστε αυτή να γίνει μια από τις κυρίαρχες ομάδες της Premier League.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0