Sports Βusiness

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν «πρωταγωνιστικό ρόλο» στις φανέλες των ομάδων

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν «πρωταγωνιστικό ρόλο» στις φανέλες των ομάδων

Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσοστά των χορηγιών πάνω σε φανέλες των ομάδων στις πρώτες κατηγορίες των πρωταθλημάτων της Ευρώπης για το 2021/2022. Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα από κάθε άλλο κλάδο της αγοράς.

Δεν είναι μυστικό πως οι ποδοσφαιρικές ομάδες λαμβάνουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από τις χορηγίες και κυρίως αυτές που απεικονίζονται πάνω στην φανέλα.

Σύμφωνα με την UEFA οι στοιχηματικές εταιρείες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο διαφήμισης πάνω στις φανέλες των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Για την σεζόν 2021/2022 οι στοιχηματικές εταιρείες είχαν το 22%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον δεύτερο που ήταν μόλις στο 13%. Οι χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις ήταν εννιά ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες πίσω, κάτι που δείχνει την δυναμική των στοιχηματικών εταιρειών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Κατεβαίνοντας περεταίρω την λίστα βρίσκουμε σε «ισοβαθμία» στην 3η θέση και το 9% εταιρίες λιανικού εμπορίου αλλά και βιομηχανικές εταιρείες. Ενώ μία ποσοστιαία μονάδα κάτω, στο 8% είναι τοποθετημένες μία θέση πιο χαμηλά οι κατασκευαστικές εταιρίες.

Έκπληξη προκαλεί πως οι εταιρίες τροφίμων, ποτών αλλά και τηλεπικοινωνιών διαθέτουν μόλις το 5% σε μερίδιο διαφημίσης πάνω στις φανέλες των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών κυριάρχησαν και στο «Big5» των πρωταθλημάτων με τις Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 να περιλαμβάνονται στο τελικό αποτέλεσμα της λίστας αυτής.

Για την σεζόν 2021/2022 ο «νικητής» ήταν ξεκάθαρος με αυτό να αποδεικνύετε «κραυγαλέα» και από τα νούμερα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr   

        

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0