Sports Βusiness

CEO Serie A: «Ο νέος νόμος για την πειρατεία μπορεί να φέρει έξτρα τηλεοπτικά έσοδα!»

CEO Serie A: «Ο νέος νόμος για την πειρατεία μπορεί να φέρει έξτρα τηλεοπτικά έσοδα!»

Μηνύματα αισιοδοξίας για το ιταλικό ποδόσφαιρο έστειλε ο CEO της Serie A, Λουίτζι Ντι Σιέρβο, αφού δήλωσε πως το ο νέος νόμος κατά της πειρατείας θα αποφέρει έξτρα τηλεοπτικά έσοδα!

Δηλώσεις που προκαλούν αισιοδοξία σε όσους εμπλέκονται με το ιταλικό ποδόσφαιρο έκανε ο CEO της Serie AΛουίτζι Ντι Σιέρβο. Ο 50 ετών δικηγόρος στο επάγγελμα μίλησε σε γνωστό ιταλικό ΜΜΕ για τα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο της χώρας.

Αρχικά, ο Ντι Σιέρβο μίλησε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα θέματα πειρατείας που σχετίζονται με τη Μαφία: "Διανύουμε μια λεπτή στιγμή. Αφενός, πετύχαμε λιγότερα στην πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με δυνατότητα όμως επέκτασης των συμβολαίων από τρία σε πέντε χρόνια. Από την άλλη περιμένουμε το μέτρο κατά της πειρατείας, της μάστιγας που αποδυναμώνει το ποδόσφαιρό μας. Η παράνομη δραστηριότητα, που διαχειρίζεται σύμφωνα με έρευνες η Καμόρα και η Μαφία, έχει προκαλέσει ζημιά ενός δισεκατομμυρίου σε τρία χρόνια!"

Ύστερα, εξήγησε πως η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στη λίγκα τόσο στο ζήτημα της παράνομης εκπομπής αγώνων όσο και στην προώθηση της Serie A: "Ο Υπουργός Αμπόντι ανακοίνωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης: μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί νομική παρέμβαση για την απενεργοποίηση του σήματος. Με τους ισχύοντες νόμους χρειάζονται 15 ημέρες, ωστόσο, όπως συμβαίνει με την παιδική πορνογραφία, το σήμα θα πρέπει να ακυρωθεί σε ένα τέταρτο της ώρας. Πώς μπορούμε να πείσουμε τις τηλεοράσεις να επενδύσουν στη Serie A σήμερα, εάν δεν δείξουμε πριν από τον διαγωνισμό ότι λειτουργούμε σύμφωνα με το κράτος δικαίου; Χωρίς πειρατές, θα μπορούσαν να έρθουν νέες πλατφόρμες!"

Ο Ντι Σιέρβο συνέχισε μιλώντας για την επιτυχία των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη: "Όπως είδαμε πρόσφατα, έξι από τις ομάδες μας προκρίθηκαν στα κύπελλα. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα άλλα πρωταθλήματα όπου ο νικητής είναι σχεδόν σίγουρος, τέσσερις διαφορετικοί σύλλογοι έχουν κερδίσει το Scudetto στη Serie A τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Η εναλλαγή έχει δημιουργήσει ανάπτυξη μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Δεν είναι τυχαίο ότι το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε για την εκποίηση των ξένων δικαιωμάτων του πρωταθλήματος είναι το "Calcio is back"!"

Τέλος, απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τις φήμες εξαγοράς δικαιωμάτων από το Sky Sports: "Είναι μια από τις υποθέσεις που μας έχουν πει, αλλά η συνέλευση θα αποφασίσει. Μεταξύ των ενδεικτικών ιδεών που ελήφθησαν είναι επίσης αυτή της απόκτησης άλλων πλατφορμών, όπως το Dazn, που θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση του καναλιού Lega".

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0