Sports Βusiness

CVC: «Μπάσιμο» και στο τένις, εκτόξευσε την αθλητική της επένδυση στα 4 δις ευρώ! (video)

CVC: «Μπάσιμο» και στο τένις, εκτόξευσε την αθλητική της επένδυση στα 4 δις ευρώ! (video)
La Liga, Ligue 1, ράγκμπι και τώρα... WTA! Η CVC φαίνεται πως έχει αποφασίσει να γίνει ο μεγάλος «παίκτης» στον αθλητισμό και ως τέτοιος συνεχίζει να επενδύει!
Ποιος είπε πως η CVC θα έβαζε «φρένο» στις επενδύσεις της στον αθλητισμό, μετά την κατοχύρωση δικαιωμάτων σε Ligue 1 και La Liga; Το κάθε άλλο! Η... επεκτατική της πολιτική καλά κρατεί, καθώς ανακοίνωσε νέα συνεργασία με τη WTA, που εκτοξεύει τη συνολική της επένδυση στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ!

Από την ίδρυσή της το 1973 κι έπειτα, η WTA αποτελεί τον Νο.1 οργανισμό στο τένις γυναικών, με ένα πιστό κοινό που υπολογίζεται στα 900 εκατ. ανθρώπους και περίπου 1600 αθλήτριες. Τα τουρνουά της υπολογίζονται σε περισσότερα από 70 ετησίως και διεξάγονται σε περίπου 80 χώρες.

Το Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις γυναικών, Ίγκα Σφιόντεκ, δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία: «Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το τένις γυναικών. Είναι υπέροχο που έγινε αυτή η επένδυση». Πράγματι, επένδυση και μάλιστα μεγάλη!

Η CVC πλεόν κατέχει -μεταξύ άλλων- το 20% των εμπορικών δικαιωμάτων της WTA έναντι 150 εκατ. ευρώ, το 13% της Ligue 1 και το 8,2% της La Liga. Η συνολική της επένδυση τοποθετείται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και δικαιολογημένα, την καθιστά ως έναν πολύ ισχύρο παίκτη στην αθλητική αγορά. Και κρίνοντας από τις έως τώρα κινήσεις της, ίσως είμαστε ακόμη στην αρχή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0